Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας για την κατάτμηση σχολικών Τμημάτων


“Στην Καρδίτσα, η παιδεία πνίγεται στην υποστελέχωση και την αδιαφορία” Η Καρδίτσα βιώνει για άλλη μια χρονιά την ομηρία της δημόσιας εκπαίδευσης από πολιτικές που θυσιάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων. Η απόφαση για αναστολή της κατάτμησης τμημάτων στα σχολεία του Νομού μας, αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη μιας απαράδεκτης πραγματικότητας που βιώνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Οι εκπαιδευτικοί, με τις δίκαιες κινητοποιήσεις τους, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με την παρουσία μελών του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Καρδίτσας “Ν. Πλαστήρας”, μας υπενθυμίζουν πως η συρρίκνωση των τμημάτων και η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη δεν είναι απλώς μια λογιστική πράξη. Είναι μαθητές που στερούνται την ατομική προσοχή, είναι εκπαιδευτικοί που καλούνται να κάνουν θαύματα σε ακατάλληλες συνθήκες. Η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η παιδεία δεν είναι κόστος, είναι επένδυση στο μέλλον. Η συστηματική υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των σχολείων μας δεν είναι απλώς μια αδικία για τους μαθητές μας, αλλά ένα χτύπημα στο ίδιο το μέλλον του τόπου μας. Απαιτούμε:

* Άμεση ανάκληση της απόφασης για αναστολή της κατάτμησης τμημάτων.

* Ενίσχυση των σχολείων με προσωπικό και πρόσθετους οικονομικούς πόρους.

* Συνθήκες που θα επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να εκτελούν το έργο τους με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα.

Η παιδεία δεν είναι πεδίο πειραματισμών και κομματικών ακροβασιών. Είναι ένα θεμελιώδες αγαθό που πρέπει να προστατεύεται. Ας μην επιτρέψουμε να θυσιαστεί στο βωμό της μικροπολιτικής.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Η παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την έναρξη της νέας περιόδου των νεανικών κατασκηνώσεων Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Γιώργος Καπράνας: 14 χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας