Ειδήσεις

Ο σώζων εαυτό σωθήτω – Του Κώστα Βλάχου


Μια φράση που λέγεται  όταν η οργανωμένη προστασία  τείνει να εκλείψει. Για  τους  σημερινούς Έλληνες  είναι  επίκαιρη όσο ποτέ.  Δεν φθάνουν τα δεινά από τις απανωτές αυξήσεις στα τρόφιμα, λογαριασμούς κ.λ.π., πνιγόμαστε  στη στεριά, καίγονται τα σπίτια μας  και εμείς   και  είμαστε στο έλεος  των  συμφορών, δίχως  βοήθεια  ουσιαστικά. Εκ  των υστέρων κοροιδίες και ψίχουλα.

Τίποτα δεν διδάχτηκαν από το μάτι; Πλήρης  αδιαφορία για τους πολίτες.

Τόσο απελπισμένοι  είναι στο Βλοχό, που πλέουν ελπίζουν  λόγω  της τιμητικής της το δεκαπενταύγουστο, μόνο σε βοήθεια από την  παναγία. Μελλοντικά να της ζητάτε  προστασία και όχι  βοήθεια μετά τη συμφορά.

Σπεύσαμε πρώτοι  να στηρίξουμε  την Ουκρανία με εξοπλισμό, αντί  να  εξοπλίσουμε   με πυροσβεστικά αεροσκάφη την πυροσβεστική.  Δώσαμε τόσα  όπλα στους  επικίνδυνους  Ουκρανούς, που έπρεπε να πούμε στους Γερμανούς και λοιπούς.

[Λέω επικίνδυνους  γιατί τις τελευταίες μέρες  βομβάρδισαν δυο πυρηνικούς σταθμούς με κίνδυνο η ζημιά σε ολόκληρη την Ευρώπη  να είναι  δέκα φορές μεγαλύτερη από  ότι με το  Τσέρνομπιλ.]

Έπρεπε  να πούμε στους  ‘’συμμάχους’’. Για να  δώσουμε αυτόν τον οπλισμό πρέπει αυτός από άλλον  να αντικατασταθεί και ένα μέρος του  να   ανταλλαγεί  με  αεροσκάφη   και άλλα  οχήματα  πυροσβετικά.

Δεχόμαστε από τη Τουρκία άμεση απειλή. Προχθές Τουρκικές   τράτες ψάρευαν ανενόχλητες  250 μέτρα  από την ακτή της Σάμου. ΟΙ απειλές  για  εισβολή στην Κύπρο  και σε νησιά απανωτές  και πρέπει να  ληφθούν υπόψη  πολύ σοβαρά.

Δυστυχώς  η Ελληνική  Κυβέρνηση, αντί να  ασχολείται  με την επίλυση  αυτών, έσπευσε πρώτη  στην Ουκρανία   για να  φανεί  βασιλικότερη  των βασιλέων  ιμπεριαλιστών . Πλήρης υποταγή. Και οι άλλοι πολιτικοί  σαν να μην υπάρχουν  για κλάματα  και αυτοί.

Οι  σκοτεινές  δυνάμεις της  παγκοσμιοποίησης  έχουν  σαν δόγμα το  ‘’κατέστρεψε  αξίες και βασίλευε’’. Έθνη, θρησκείες, ήθη, έθιμα, οικογένεια  κ.λ.π.

Οι παγκοσμιοποιητές  θέλουν   τα κράτη  πολεμικές  μηχανές, υπάκουες και πιστές και να πολεμούν όχι για δικά τους  συμφέροντα.

Τις κοινωνίες τις θέλουν αλλοιωμένες και ευάλωτες.

Η   σημερινή κυβέρνηση  της  Ελλάδος   δεν προσφέρει στους  πολίτες   ποιοτική ζωή  και   αυτό  δεν την   απασχολεί  όπως όλα δείχνουν και πολύ.

Πολλοί  ηλικιωμένοι πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα ,  τα νοικοκυριά βογκάνε   κυριολεκτικά , οι μισθοί πολύ χαμηλοί,  η ανεργία στα ύψη, οι κοροιδίες για τους  πληγέντες  απανωτές.

Και γενικά  σε όλες    τις συμφορές  το κράτος όλο και πιο μακριά.

Είμαι θεσσαλός και  εκείνη η ‘’καθησυχαστική ‘’ ανακοίνωση  του Μητσοτάκη  από τις Βρυξέλλες   αμέσως μετά τις πλημμύρες , ότι  ξεπεράστηκαν  οι σκόπελοι  και  τα 62 δις

από την ΕΕ  θα δοθούν στην Ουκρανία [ μη  μέλος ] μου στάθηκε στο λαιμό.

Η πολύ  πρόθυμη  και υπάκουη  Ελληνική  κυβέρνηση  θα μας μπλέκει  σε περιπέτειες

πολεμικές  στο  μέλλον  υπακούοντας με προθυμία σε εντολές.. Όλα αυτά θα επιδεινώνουν   την οργανωμένη  προστασία  και…

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω  που σημαίνει πως πολλοί θα χαθούν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τον 33ο Ιερό Ναό εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος
Επόμενο άρθρο Παράνομες χωματερές και αμίαντος υποβαθμίζουν … το Μουζάκι - Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου