Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιμόθεος στην εορτή της φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, επί τη εορτή της φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940,  μας επισημαίνει, ότι όπως τότε έτσι και σήμερα, οι άνθρωποι παραμένουν στην αστοχία τους και στο εγωιστικό παραλήρημά τους και συνεχίζουν να λύνουν τις διαφορές τους με τον πόλεμο.
Ο πόλεμος είναι μια ολέθρια κατάσταση,  που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στον αφανισμό, γιατί κάποιοι επιθυμούν με κάθε κόστος, να εκπληρώσουν τα γεωπολιτικά σχέδια που κάνουν στα τραπέζια των συμφωνιών.
Οι Έλληνες στρατιώτες το 1940,  μετά το “ΟΧΙ” του Ι. Μεταξά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, πολέμησαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου,  προσπαθώντας να ανακόψουν την προέλαση του ιταλικού στρατού και αγωνίστηκαν με πολύ θάρρος,  αγάπη για την πατρίδα και πολλή πίστη στον Θεό.
Από αυτήν την δοκιμασία του πολέμου, το Έθνος μας εξήλθε νικηφόρο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να προοδεύσει, γιατί σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες των Ελλήνων αλλά και των Ιταλών  στρατιωτών, η Παναγία ως Υπέρμαχος Στρατηγός,  ήταν επικεφαλής στον αγώνα του στρατού μας.
Η πίστη στον Χριστό των Ελλήνων της εποχής εκείνης και η αγάπη τους για την ελευθερία, τους χάρισε τη νίκη και εξασφάλισε σε εμάς σήμερα την ελευθερία της πατρίδας μας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, να είναι αιωνία η μνήμη τους και εμείς να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σθεναρά το αγαθό που μας κληροδότησαν και να είμαστε μιμητές της δικής τους προσφοράς προς την πατρίδα.
Στη συνέχεια, προέστη της επισήμου Δοξολογίας, επί τη εθνική επετείω του ΟΧΙ και της επιμνημοσύνου Δεήσεως στο Ηρώο των πεσόντων στον προαύλιο χώρο του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
Ακολούθως παρακολούθησε την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας