Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στη Λάρισα για την εορτή του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο Σάββατο 15 Μαΐου 2021, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, μετείχε στη Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αχιλλίου, επισκόπου Λαρίσης στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαρίσης.

Κατά το κήρυγμά του, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του αγίου Αχιλλίου τόνισε Μας καθοδηγεί στο πως θα περάσουμε αυτή τη θύρα που λέγεται Χριστός και Εκκλησία μέσα στην ευπρέπεια και στην ταπείνωση, ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τους πιστούς να μάθουμε να ταπεινωνόμαστε, να αγαπάμε και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ενότητα όλων μας μέσα στο χώρο της εκκλησίας.

Ακόμη, παίρνοντας αφορμή από το βίο του αγίου Αχιλλίου ως επισκόπου ανέφερε πως συνταυτίστηκε με τον καλό ποιμένα τον Ιησού Χριστό και φέρει τα στίγματά του στη ζωή του αλλά και τους πόνους, τις θλίψεις, τους αγώνες τους πνευματικούς και την θυσία υπέρ του ποιμνίου του. Αυτός είναι ο καλός και πραγματικός ποιμένας.

Έτσι θα πρέπει να πορευτούμε και εμείς στη ζωή μας ώστε αυτό το οποίο ο Θεός μας έδωσε να μην το μετατρέψουμε σε όνειδος, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ο άγιος Αχίλλιος μπορεί να γίνει τύπος των κληρικών και των πιστών.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και συλλειτούργησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητρολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Μόλις 8 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία