Ειδήσεις

Ο κορυφαίος ηθοποιός Γιώργος Αρμένης στο Ηχόραμα 100,8: Είναι δύσκολη η εποχή. Όλος ο κόσμος, όλη η γη έχει αναστατωθεί


«Είναι ένα έργο που δεν μπορείς να πεις πολλά. Είναι ένα έργο που πρέπει να το δεις» δήλωσε αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8 ο κορυφαίος ηθοποιός Γιώργος Αρμένης αναφορικά με την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» που θα παρουσιαστεί στην Καρδίτσα, αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα έργο με πολλά μηνύματα στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Αρμένης, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, και η Κατερίνα Αντωνιάδου, μαθήτριά του, που έχει γράψει και το κείμενο.

Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, η υπόθεση της παράστασης η οποία βρίσκεται σε περιοδεία αυτό το διάστημα και τώρα έρχεται η σειρά της Καρδίτσας για να την απολαύσει (στο Θέατρο Όψεις και ώρα 21:00).

Με αυτή την αφορμή, ο Γιώργος Αρμένης μίλησε, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» με τη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Αρμένη στο Ηχόραμα 100,8 έχει ως εξής:

Ερώτηση: Στο «Χόρεψε με πατέρα», που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι θεατρόφιλοι της Καρδίτσας, ένας πατέρας και η κόρη του, μέσα από τη δική τους διαταραχή ο καθένας, πάλλονται μέσα τους, αναζητώντας την προσωπική τους λύτρωση. Εσείς, λοιπόν, τι ΄΄πατέρας΄΄ είστε σε αυτό το έργο;

Απάντηση: Εγώ κάνω έναν πατέρα με άνοια. Και είναι και η κόρη που την υπηρετεί κάθε μέρα, τη φροντίζει και έρχεται η μέρα που λέει ΄΄Δεν σας γνωρίζω΄΄.

Και αρχίζει μια υστερία της κόρης που τρελαίνεται.

Είναι ένα έργο που δεν μπορείς να πεις πολλά. Είναι ένα έργο που πρέπει να το δεις.

Ερώτηση: Μιλήστε μας για την Κατερίνα Αντωνιάδου που υπήρξε μαθήτριά σας.

Απάντηση: Η Κατερίνα Αντωνιάδου είναι ένα σπουδαίο πλάσμα. Έχει γράψει τέσσερα έργα και συνέχεια προχωράει.

Ερώτηση: Στο έργο θίγονται η δυσκολία που υπάρχει στην επικοινωνία, η απουσία της κατανόησης και το υπέρμετρο εγώ. Κάπως έτσι είναι και το σύνολο της κοινωνίας σήμερα; Χάσαμε τελείως τον ΄΄πυρήνα΄΄ μας; Γιατί δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε;

Απάντηση: Είναι δύσκολη η εποχή. Δεν ξέρω τι γίνεται.

Όλος ο κόσμος, όλη η γη έχει αναστατωθεί.

Δεν βλέπετε τι γίνεται στο Ισραήλ, στο Λίβανο; Σκοτώνονται άνθρωποι.

Ερώτηση: Ισχύει ότι το έναυσμα για να ασχοληθείτε με το θέατρο, σας το προκάλεσε μια ραδιοφωνική εκπομπή κατά την οποία ακούσατε τον Κάρολο Κουν να μιλάει; Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα;

Απάντηση: Ναι. Άκουσα τον Αχιλλέα Νομάκη, που ήταν στο ραδιόφωνο και ασχολούνταν με τους καλλιτέχνες και με το θέατρο, και τον άκουσα να μιλάει με τον Κουν.

Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος με ένα μυαλό πάρα πολύ καλό.

Μετά δούλεψα, έψαξα, ρώτησα ποιος είναι ο Κουν.

Γιατί δεν ήξερα τίποτα από αυτά.

Μπήκα μετά από τέσσερα χρόνια. Δεν μπήκα κατευθείαν.

Δεν ήθελα να πάω πουθενά. Ήθελα να είμαι μέσα στο θέατρο.

Εγώ τώρα έχω πάει 81 χρονών. Στις 18 Οκτωβρίου θα γίνω 82.

Έκλεισα τη Σχολή γιατί δεν μπορούσα άλλο.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνιάδου στο Ηχόραμα 100,8: Δεν έχουμε μάθει να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιφέρειας, για συμμετοχή στους αγώνες, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα κατά της ακρίβειας