Ειδήσεις

Ο εθελοντισμός και η ανθρωπιά…γεννούν ελπίδα


  O Δήμος Σοφάδων και συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κα Αλειφτήρα Σοφία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στους  κκ. Μαρία Μαυρή, Βαλεντίνα Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Βαρλάμη  και μετά από πρωτοβουλία δράσης από την Ειδική Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σοφάδων Ελένης Σαλταγιάννη αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί δράση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/5/2024 στο Νηπιαγωγείο Κυψέλης  λόγω του ότι επλήγη από την καταστροφή «DANIEL» και θα ήταν ευκαιρία να δώσουμε μία ελπίδα χαράς και αισιοδοξίας στα παιδιά, αλλά και στο Νηπιαγωγείο Ανάβρας. Θέλοντας να αναδειχθεί έμπρακτα η σημασία της συνύπαρξης και της προσφοράς, οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμη μία πιο εύθυμη διάθεση σε όλα τα παιδιά είναι  προσφέροντάς τα παιχνίδια.

Προσεγγίσαμε λοιπόν αυτά τα δύο σχολεία και σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, με τους Διευθυντές  και Προϊσταμένους Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε και άλλες δράσεις και προπάντων σε σχολεία που υπάρχουν αρκετές ανάγκες. Η συμμετοχή των παιδιών και η ανταπόκρισή τους μεγάλη.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά μας την αγάπη και τη χαρά που όλες οι τρυφερές ψυχές αξίζουν κάθε στιγμή.

Ευχαριστούμε τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων Ανάβρας κα Σφήκα Παρασκευή  και Κυψέλης κα Χατζοπούλου Αικατερίνη – Παρασκευή  για την ενεργό συμμετοχή τους και συμπαράστασή τους στη δράση που διοργανώσαμε, την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Αλειφτήρα Σοφία και κυρίως τους μικρούς μαθητές των Νηπιαγωγείων μας, που έμπρακτα απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα και απολαμβάνουν τη χαρά της προσφοράς.

Έργο της, σαν οργάνωση, η υπεράσπιση του δικαιώματος που έχει κάθε άνθρωπος σε μια αξιοπρεπή ζωή. Όπου υπάρχουν άνθρωποι είναι παρόντες οι Γιατροί του Κόσμου.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Πέμπτη 30 Μαΐου
Επόμενο άρθρο ΕΧΙΤ POLLS - Του Κώστα Βλάχου