O Τσιάρας σε σύσκεψη με ενώσεις αγροτ. συνεταιρ. Θεσσαλίας


Ο βουλευτής του νομού, κ. Τσιάρας Κώστας, παρέστη την προηγούμενη Δευτέρα, 05.01.2009, σε σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ, έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Σούρλα Γεώργιου και παρέστησαν ο τελευταίος, ο Βουλευτής Λάρισας, κ. Χαρακόπουλος Μάξιμος και ο κ. Τσιάρας Κώστας.

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η κωδικοποίηση των σοβαρών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και η αναζήτηση λύσεων μέσα από την εκτίμηση της πραγματικότητας.

Ακουστήκαν οι απόψεις των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι περιέγραψαν την πραγματικότητα που ζουν οι αγρότες σήμερα και διατυπώθηκαν  προτάσεις για τη στήριξη της αγροτικής ενασχόλησης.

Οι παριστάμενοι βουλευτές αναγνωρίζοντας τις σημαντικές δυσκολίες, δεσμεύτηκαν σε κοινές δράσεις με τους προέδρους των Ενώσεων.

Με το πέρας της συζήτησης ο κ. Τσιάρας δήλωσε:

«Όλοι μας εκτιμούμε τη σοβαρή κρίση που διέρχεται ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική οικονομία σήμερα. Η ίδια η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, άλλα ούτε και να φυγομαχούμε.

Προσωπικά, ως βουλευτής που εκπροσωπεί ένα καθαρά αγροτικό νομό, αισθάνομαι υποχρεωμένος να προσπαθήσω για κάθε δυνατή λύση, που θα ανακουφίσει τον αγροτικό κόσμο. Είναι προφανές πως, ότι ζουν σήμερα οι αγρότες, είναι αποτέλεσμα κακών πολιτικών και παραλείψεων που έχουν τις ρίζες τους στο πρόσφατο , αλλά και στο απώτερο παρελθόν. Η έλλειψη στρατηγικής και μακροχρόνιου σχεδιασμού είχαν σαν αποτέλεσμα τις σημερινές εξελίξεις στην αγροτική οικονομία. Εξελίξεις, για τις οποίες, ας μην αμφιβάλουμε, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρόσφατη αρνητική οικονομική συγκυρία. Οφείλουμε όλοι μαζί, με προσεκτικά βήματα και συντονισμένες δράσεις να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της αγροτικής ενασχόλησης.

Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας, το οφείλουμε στον τόπο μας.»

Προηγούμενο άρθρο Κοινοβουλευτική Αναφορά Ρόβλια για μισθολογικά θέματα υπαλλήλων της Ν.Α.
Επόμενο άρθρο Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τ.Δ. Παλαιοκκλησίου