Ειδήσεις

O Συντονιστής της Αποκεντρωμένης στην ετήσια εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ


Στην Αθήνα μετέβη το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ο Συντονιστής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας, μετά από πρόσκληση της ΕΛΕΤΑΕΝ, για να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έλαβε μέρος  στο χώρο του  Ελαιών Loft.

Σε έναν πραγματικά ιδιαίτερο χώρο και με μια νότα αισιοδοξίας να διαχέεται στην ατμόσφαιρα, οι  προσκεκλημένοι συζήτησαν σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση πέραν του Συντονιστή Ν. Ντίτορα, ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Βουλευτής της ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νίκος Μπουλαξής, το μέλος της ολομέλειας της ΡΑΕ κ. Νεκταρία Καρακατσάνη, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Καθ. Νίκος Χατζηαργυρίου,  o Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ κ. Μιχάλης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Βασίλης Τσολακίδης και πολλά αλλά σημαίνοντα πρόσωπα καθώς και εκπρόσωποι άλλων ενεργειακών συλλογικών φορέων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών (Α.Π.Ε., Μικρών Υδροηλεκτρικών, Φωτοβολταϊκών, Προμηθευτών).

Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδάκος στην ομιλία του διαπίστωσε ότι το 2017 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη για τις αιολικές επενδύσεις αφού η νέα αιολική ισχύς που συνδέθηκε στο δίκτυο ξεπέρασε τα 300ΜW. Αναφέρθηκε στο όραμα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το 2030 και 2050.Το όραμα αυτό απαιτεί φιλόδοξο ενεργειακό και μη περιοριστικό χωροταξικό σχεδιασμό.

Η αιολική ενέργεια είναι ο 100% βεβαιωμένος ενεργειακός πόρος της Ελλάδας, η πλήρης αξιοποίηση της μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Με βάση τη Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα για το πρώτο εννεάμηνο του 2017, σε επίπεδο περιφερειών, η Στερεά Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των αιολικών εγκαταστάσεων αφού φιλοξενεί το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές (803,25MW – 32,2%).

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του ΙΕΚ στο Κέντρο Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο H 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος backgammon