Ειδήσεις

O Συντονιστής της Αποκεντρωμένης σε ημερίδα


Στη Λαμία μετέβη την Τετάρτη 20 Ιουνίου, ο Συντονιστής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα για την επίσημη παρουσίαση της πρότασης για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ανέθεσε την εκπόνηση τεκμηριωμένης πρότασης στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην Μέλος των Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων Ιονίου και Πελοποννήσου, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιάννη Πανούση. Συγκροτήθηκε επίσης ομάδα τεκμηρίωσης για να πλαισιώσει και να συνεργαστεί με τον κ. Πανούση για την άρτια τεκμηρίωσητηςπρότασης, η οποία αποτελείτο από έξι ακαδημαϊκούς και ειδικούς.

Ο Συντονιστής απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας τον ρόλο του ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα σημαντικά γεγονότα των δύο Περιφερειών, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση σε κυβερνητικό επίπεδο και κατάθεση προτάσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.Επισήμανε επίσης, ότι οι δύο Περιφέρειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και συνεργάζονται πολύ καλά.

Στο τέλος της ημερίδας, ο κ. Συντονιστής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Γιάννη Πανούση και όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία ήταν παρόντα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εφαρμογή Προγράμματος βρουκέλλωσης αιγοπροβάτων και βοοειδών
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες φασολιάς