Ειδήσεις

Ντροπή! Έκοψαν το ρεύμα στις παιδικές βιβλιοθήκες, γιατί η δημοτική αρχή το είχε αφήσει απλήρωτο!!


Η δημοτική αρχή να αναλάβει αμέσως την ευθύνη για να επανασυνδεθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσες παιδικές βιβλιοθήκες έγινε διακοπή και να μην διακοπεί η σύνδεση σε καμία άλλη. Ο ΔΕΔΔΗΕ και η εταιρεία-πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος να μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από τα παιδιά μας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ «κατεβάζει τους διακόπτες» παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου γιατί οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε τέσσερις από τις οχτώ παιδικές βιβλιοθήκες έχει διακοπεί το ρεύμα, ενώ κινδυνεύουν και οι υπόλοιπες.

Η δημοτική αρχή, που ανακοινώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις-πλακάκια, κυκλικούς κόμβους, ενεργειακές αναβαθμίσεις και σχεδιάζει να δώσει οχτώ εκατομμύρια για την «ανάπλαση» του Παυσιλύπου, την ίδια στιγμή να έχει αφήσει απλήρωτο το ηλεκτρικό ρεύμα στις βιβλιοθήκες των παιδιών μας.

Η δημοτική αρχή έχει βαρύτατες ευθύνες, που αφήνει ρημαδιό πολιτιστικές δομές που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πολιτιστική δραστηριότητα και στην επαφή των παιδιών μας με την γνώση και το βιβλίο. Αποδεικνύεται πόσο φαιδρά είναι τα επιχειρήματα της, λέγοντας πως σχεδιάζουν μια «πόλη που αξίζει να ζεις»!!

Επίσης, η κυβέρνηση, που διαφημίζει τη δήθεν «αποκατάσταση» από τις καταστροφές στη Θεσσαλία, στεγνώνει από χρήμα τους δήμους, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση και επιβαρύνοντας ολοένα με νέες αρμοδιότητες.

Οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με 770 εκατομμύρια ευρώ κέρδη σε ένα τρίμηνο κόβουν το ρεύμα στα παιδιά μας, γιατί δεν χορταίνουν κέρδη.

Κυβέρνηση και Δήμος, είναι ένα ενιαίο μπλοκ απέναντι στις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας.

Απαιτούμε τώρα από τη δημοτική αρχή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να επανασυνδεθεί το ρεύμα άμεσα σε όσες παιδικές βιβλιοθήκες διακόπηκε και να μην διακοπεί σε καμία από τις υπόλοιπες.

Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία και το έργο τους.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρδίτσας της Λαϊκής Συσπείρωσης: Έκτορας Γάζος, Κωνσταντίνος Αρχοντής, Αθανάσιος Μακροστέργιος, Πηνελόπη Μπούτα, Αριστοτέλης Τέγος

Προηγούμενο άρθρο Το Παυσίλυπο χώρος ξεκούρασης για τη λαϊκή οικογένεια
Επόμενο άρθρο Νέα αποκτήματα στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας