Ειδήσεις

Ντιπέιτ – Του Κώστα Βλάχου


Και οι εφτά  ήταν υπέροχοι.  -Έξη  ήταν Αγαθοκλή.   – Εφτά ήταν ,ξέχασες  το λαό που ‘’συμμετείχε   σύσσωμος ‘’.  -Τι είπαν Σοφοκλή;  -Δεν άκουσα, τους είδα μια στιγμή και μου θύμισαν πολλά.

Τα μνημόνια  που υπηρέτησαν πιστά, τον  Σημίτη και την διαφθορά, τις μίζες που έπαιρνε  μέχρι και η  ‘’κουτσή  Μαρία‘’ επί των ημερών τους, το ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το στραπάτσο μας  στα  Ίμια   και τους ξεχασμένους ήρωες. Την αλλοίωση της ιστορίας  σε βιβλίο της Γ γυμνασίου ‘’ νεότερη και σύγχρονη ιστορία’’ που πρωτοεκδόθηκε το 2007.

Με ευθύνη της τότε υπουργού παιδείας   Διαμαντοπούλου,  του ΥΠΕΞ και των συντακτών. έγραφε στη σελ. 163.

Τα   Ίμια  ανήκουν  στα Δωδεκάνησα.

Τα διεκδικούν Ελλάδα  και Τουρκία, ουσιαστικά δηλαδή δεν είναι Ελληνικά  και   πως  η κρίση  του 1996  διευθετήθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.  Καμία  αναφορά στους ήρωες Καραθανάση  Γιαλοψά  και  Βλαχάκου.

Να μην  ξεχάσω  το κυριότερο. την παράδοση της  διακυβέρνησης της χώρας  στην

Τρόικα  και τους απανωτούς εξευτελισμούς.

Δεν θέλω να κουράσω,  αλλά θα   αναφέρω σαν τελευταία   τις κλαδικές,  την ανάδειξη  μέσω αυτών  της   αξιοκρατίας  σε βασιλιά καρνάβαλο  και τη στάση του Α. Παπαντρέου το 1987 που διεμήνυσε στους Τούρκους , ΜΩΛΩΝ  ΛΑΒΕ.

Πρώτη φορά που οι Τούρκοι υποχώρησαν.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στις 30 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Συνεκπαίδευση: Από τη θεωρία στην πράξη – Καινοτόμες προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές