Ειδήσεις

Νίκος Γανιάς (Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Καρδίτσας) στο Ηχόραμα 100,8: Υπάρχει ένα πολιτικό κενό και είμαστε αναγκασμένοι να το καλύψουμε


Για το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών, την επόμενη μέρα στο κόμμα, την εκλογική διαδικασία αλλά και για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Καρδίτσας Νίκος Γανιάς.

Ο κ. Γανιάς ήταν καλεσμένος, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00-15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη όπου, αναφερόμενος, στις εσωκομματικές εκλογές, καθώς τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος εκλέγουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε τα παρακάτω:

 

Το ντιμπέιτ και το στοίχημα των εκλογών

«Το ντιμπέιτ ήταν γεγονός που έβαλε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο.

Την πολιτική όπως θα πρέπει να είναι, όχι με όρους λαϊκισμού, προσωπικών επιθέσεων ή ό,τιδήποτε άλλο παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με το διακύβευμα, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό κενό.

Υπάρχει, από τη μία πλευρά, αφενός η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, με τις αποφάσεις, της, δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα στις ανισότητες και, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να μην υπάρχει μια συντεταγμένη αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό, λοιπόν, το κενό εμείς θέλουμε, αλλά δεν είναι μόνο αν θέλουμε και αν μπορούμε, είμαστε αναγκασμένοι να το καλύψουμε.

Και γι ΄ αυτό ζητάμε από όλο τον κόσμο, τους φίλους, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να έρθουν μαζικά την Κυριακή, από τις επτά το πρωί, να ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της προτίμησής τους και να μπορούμε την επόμενη μέρα να μιλήσουμε και για το που θα πάμε, τι θα κάνουμε».

 

Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

«Βλέπουμε να κινούνται με ρυθμούς χελώνας κάποια πράγματα, θα τολμούσα να πω.

Θα πρέπει να δούμε κάποια σημαντικά πράγματα, όπως το παραγωγικό μοντέλο της Θεσσαλίας.

Αλλά μέχρι να φθάσουμε εκεί, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο με τον Ιανό και τον Daniel.

Βλέπουμε, όμως, σημαντικές καθυστερήσεις σε αυτό το κομμάτι και δεν θα κρύψω ότι, συνομιλώντας με συνανθρώπους μου ή άλλους επαγγελματίες της περιοχής, βλέπω έκδηλη την ανησυχία τους, ότι δεν κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή τη στιγμή.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ως οφείλει, για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Και δεύτερον, δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά θα γίνει από την επόμενη μέρα.

Ποιο θα είναι το παραγωγικό μοντέλο της Θεσσαλίας;»

 

 

7 εκλογικά τμήματα, 10 κάλπες στο Νομό

«Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε την Κυριακή τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο,  φίλους και μέλη, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Τα εκλογικά τμήματα θα είναι 7 και δέκα θα είναι οι κάλπες.

Θα είναι 4 κάλπες στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, μία κάλπη στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου), μία κάλπη στο Μουζάκι (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Παλαμά, στο πρώην Δημαρχείο στο Προάστιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στους Σοφάδες και στο Κοινοτικό Κατάστημα της Ανάβρας».

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τέλιος: Η Λευκή Νύχτα είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Επόμενο άρθρο Νέο κολυμβητήριο και έργα αντιπλημμυρικά στον Παλαμά