Ειδήσεις

Νικόλαος Τάχας (Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Τυροκομείων) στο Ηχόραμα 100,8: Κανένας λόγος ανησυχίας από την κατανάλωση γαλακτομικών προϊόντων


Κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει από την κατανάλωση γαλακτομικών προϊόντων, μετά τα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα, καθησυχάζει, μέσα από το Ηχόραμα 100,8, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τυροκομείων Νικόλαος Τάχας.

Ο κ. Τάχας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη δηλώνοντας τα εξής:

«Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών οι οποίες ήταν σαφείς.

Εμάς μας ζητήθηκαν δύο πράγματα τα οποία ούτως η άλλως η πλειοψηφία των τυροκόμων, μεταποιητών τα κάνανε.

Δηλαδή, απολυμαίνανε τα βυτιοφόρα πριν τη συλλογή του γάλακτος σε κάθε μονάδα και κατά δεύτερον το 90%, εκτιμώ, των τυροκόμων έχουν κλειστό κύκλωμα παστερίωσης.

Αυτό το οποίο ζητήθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, δηλαδή να παστεριώνουμε στους 72 βαθμούς για 15 δευτερόλεπτα, πράγματα το οποίο γίνεται.

Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους οι οποίοι δεν διαθέτουν κλειστό κύκλωμα παστερίωσης, αυτό το γάλα τυροκομείται σε ομοροτυροκομεία συναδέλφων.

Οπότε, αυτό το οποίο θα ήθελα να πω είναι ότι πραγματικά δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από την κατανάλωση γαλακτομικών προϊόντων τα οποία προέρχονται από αιγοπρόβειο γάλα.

Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές.

Και πρέπει όλοι να συνδράμουμε, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, έτσι ώστε να διευκολύνουμε στο έργο το οποίο επιτελείται».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δημήτρης Μπαλούκας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων) στο Ηχόραμα 100,8: Η πανώλη απειλεί την κτηνοτροφία της Θεσσαλίας και όλης της χώρας
Επόμενο άρθρο Ananti Resort & Spa: Έτοιμο να υποδεχθεί τις εκδηλώσεις σας!