Ειδήσεις

Νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους δημότες του Δήμου Παλαμά


Ο Δήμος Παλαμά, στα πλαίσια της Εγκυκλίου 23/17-3-2020 του ΥΠΕΣ «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης – Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19», επικεντρώθηκε άμεσα στην εύρεση λύσης για την διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων του δήμου, καθώς και για την προβολή αλλά και την εξόφληση των οφειλών τους μέσω της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Παλαμά.Οι διαδικτυακές εφαρμογές υλοποιήθηκαν από την Έγκριτος Group – Συνεργασία Α.Ε.

Συγκεκριμένα, μέσω του συστήματος «Υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών στο linkhttps://palamas.gr/ψηφιακές-υπηρεσίες,ο δημότης συνδέεται με τη βάση δεδομένων της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Η ταυτοποίηση του χρήστη γίνεται με τους κωδικούς TaxisNet, χωρίς οι δημότες να χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους στον φορέα. Στη συνέχεια ο δημότης επιλέγει το ποσό οφειλής που θα πληρώσει και  μεταφέρεται στο ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Στο κλείσιμο της ημέρας στην εφαρμογή της οικονομικής διαχείρισης δημιουργούνται αυτοματοποιημένα οι αποδείξεις είσπραξης. Ο πολίτης θα ενημερώνεται μέσω email με συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο της απόδειξης είσπραξης ψηφιακά υπογεγραμμένο. Το Ιστορικό Πληρωμών του θα είναι διαθέσιμο από τη διαδικτυακή πύλη του Δήμου.

Ως προς τα αιτήματα των δημοτών, στο linkhttps://palamas.gr/ψηφιακές-υπηρεσίες, οι πολίτες εγγράφονται στην υπηρεσία διαδικτυακά (επίσης με τους κωδικούς TaxisNet), όπου και αποθηκεύονται τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας τους και προχωρούν στη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει: 1) Την περιγραφή του αιτήματος, 2) την επιλογή κατηγορίας αιτήματος ανάμεσα στις εξής: Παροχές Ευπαθών Ομάδων- Βεβαιώσεις – Πιστοποιητικά Δημοτολογίου – Αντίγραφα Ληξιαρχικών Πράξεων – Κοινωνική Μέριμνα – Ηλεκτροφωτισμός, 3) την επισύναψη κάποιου εγγράφου, εάν είναι απαραίτητο, 4) τη συμπλήρωση λοιπών στοιχείων και 5) την παραλαβή του εγγράφου από το Δήμο ή κατ’ οίκον. Οι πολίτες ενημερώνονται για την πορεία των αιτήσεων / αιτημάτων εξυπηρέτησης τους, σύμφωνα με τον τρόπο επικοινωνίας που έχουν επιλέξει (μέσω email, τηλεφωνικά ή με SMS).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οικοδόμοι: Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί - Ποτέ δουλειά την Κυριακή
Επόμενο άρθρο Ποσό 396.728 ευρώ πληρώνει την Τετάρτη ο ΕΛΓΑ σε Καρδιτσιώτες