Ειδήσεις

Μητσοτάκης-Κουρέτας παρουσιάζουν τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας


Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. στο Δημαρχείο Νίκαιας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας θα παρουσιάσουν τα αντιπλημμυρικά έργα της Θεσσαλίας, παρουσία των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Τσιάρα και Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

 

Σε τροχιά υλοποίησης

Σε τροχιά υλοποίησης, εξάλλου, έχει μπει από αυτή την εβδομάδα το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που διαμόρφωσε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την oλλανδική εταιρεία, HVA με παρεμβάσεις που στοχεύουν στον καθαρισμό αναχωμάτων, ρεμάτων και στην διευθέτηση ποταμών.

Αναλυτικότερα, ο Δημήτρης Κουρέτας αναφερόμενος στην έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων τόνισε ότι «από σήμερα πιάνουν δουλειά οι εργολάβοι για την αποκατάσταση των αναχωμάτων και τις διευθετήσεις των ποταμών». Απαντώντας σε αναφορές περί καθυστέρησης στην έναρξη των έργων ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε: «Το αντιπλημμυρικό σχέδιο των Ολλανδών υποβλήθηκε στις 15 Μαρτίου, της Περιφέρειας στις 20 Μαρτίου και το τελικό εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το Μεγάλο Σάββατο. Ακολούθησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης, οι οποίες απαιτούσαν χρόνο. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι ανάδοχοι πιάνουν δουλειά, μετατρέποντας τη Θεσσαλία σε ένα απέραντο εργοτάξιο».

Προηγούμενο άρθρο Εσπερινός μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Επόμενο άρθρο Μέτωπο Περιφέρειας επαγγελματιών των Αλυκών για οικονομική στήριξη των πληγέντων από την ρύπανση του Παγασητικού - Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας