Ειδήσεις

Μήνυμα του Βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση


Πριν από 200 χρόνια ο Ελληνικός λαός απέδειξε πως η Ελλάδα, η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία, ο πολιτισμός, οι τέχνες και οι επιστήμες, είναι μία χώρα όπου δεν δέχεται να ζει σκλαβωμένη υπό τον Τουρκικό ζυγό. Οι Έλληνες, όλοι μαζί, αφήσαμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και ενωθήκαμε για να κερδίσουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

Σήμερα, το 2021 αποτελεί ένα έτος ορόσημο καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την ήμερα που κηρύχθηκε η Ελληνική ανεξαρτησία. Το 2021  έρχεται να μας θυμίσει ότι με την ενότητα, την  πίστη, την πειθαρχία η Ελλάδα μας,μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε μάχη και οποιοδήποτε εχθρό την απειλήσει.

Με σεβασμό και ευθύνη στην ιστορία μας και στους ήρωές μας, οφείλουμε να προασπίσουμε και πάλι τα εθνικά μας δικαιώματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και να δώσουμε μια καινούργια μάχη σε έναν καινούργιο εχθρό ο οποίος δεν ξεχωρίζει χρώματα και σύνορα και απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη. Τα200 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού από τη μακραίωνη σκλαβιά, τα γιορτάζουμε με την ελπίδα για σύντομη απελευθέρωση από τα δεσμά της παγκόσμιας πανδημίας. Το ιατρικό προσωπικό όλης της χώρας αποτελεί τουςσημερινοί ήρωες, τους ήρωες οι οποίοι έχοντας τις μάσκες τους και την επιστήμη τους ως όπλα, αγωνίζονται με το ίδιο σθένος κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, γνωρίζοντας όμως, ότι υπάρχει δίπλα τους ένα σύγχρονο κράτος που μπορούν να εμπιστευθούν και έχει τη δυναμική και την  αποφασιστικότητα  έτσι ώστε να βγούμε όλοι μαζί νικητές από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Η σημερινή γιορτή είναι διπλή γιορτή για όλους τους Έλληνες με  τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι Έλληνες έχοντας την πνευματικότητα και την ιστορική παρακαταθήκη οφείλουμε να θέσουμε εκ νέου και στερεότερα, τα θεμέλια για την ανάπτυξή μας και τη διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού.Είναι καιρός να ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή της Ευρώπης και του κόσμου. Μια Ελλάδα που θα εμπνέει σε όλους τους πολίτες της σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και υπερηφάνεια.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Πως θα γιορτάσει η Καρδίτσα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου