Ειδήσεις

Μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου για τη νέα σχολική χρονιά


Aγαπητοί μου εκπαιδευτικοί, Αγαπημένα μου παιδιά, Αγαπητοί μου γονείς και κηδεμόνες˙, Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους, η τοπική μας Εκκλησία προσεύχεται στον άγιο Τριαδικὸ Θεό να ενδυναμώνει και να χαριτώνει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, έτσι ώστε μαζί με τις φιλότιμες προσπάθειες και  τους κόπους σας και την σωστὴ καθοδήγηση των καθηγητών και των δασκάλων να απολαύσετε τους γενναιόδωρους καρποὺς της μάθησης και της γνώσης και όλοι εμείς να είμαστε υπερήφανοι για εσάς, παιδιά μου, για τη νέα γενιά, το μέλλον της αυριανής μας πατρίδας.

Η σημερινὴ ημέρα είναι για εσάς σαν μία ημέρα γιορτής για το νέο ξεκίνημα του ταξιδιού σας προς τον συναρπαστικὸ κόσμο της γνώσης! Ανανεωμένοι και ξεκούραστοι από τις διακοπὲς του καλοκαιριού με ενθουσιασμό, όρεξη, μεράκι, λαχτάρα, οργάνωση, μεθοδικότητα, επιμονὴ και υπομονή, διάθεση για εργατικότητα, φαντασία, δημιουργι-κότητα, αἰσιοδοξία, ελπίδα και όνειρα, σας προτρέπω πατρικὰ να πιστέψετε στον εαυτό σας και να δουλέψετε χωρίς γογγυσμό.

Οι εκπαιδευτικοί σας θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να νιώθετε το περιβάλλον του σχολείου ασφαλὲς και υποστηρικτικό, προκειμένου να συνυπάρξετε μαζί με τους συμμαθητές σας με σεβασμό, με αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης. Είναι η ευκαιρία σας να καλλιεργήσετε τώρα την ικανότητά σας να σκέφτεστε κριτικά, να συναισθάνεσθε, να συμπονάτε, να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας και να αναπτύξετε πολύπλευρα την προσωπικότητά σας, και έτσι θα γίνετε πιο δυνατοὶ στο μυαλό για να υπερασπίζεστε με σθένος τα όνειρά σας, τους εαυτούς σας, αλλά και τους αδυνάτους. Ἡ γνώση είναι δύναμη, μην τον λησμονάτε αυτό, και αυτὴ σας γνωρίζει τον μόνον αληθινὸ Θεό, τον Σωτήρα και Λυτρωτὴ του κόσμου.

Μαζὶ με τις ευχὲς των γονέων σας και των ανθρώπων που σας αγαπούν θέλω να προσθέσω και εγώ τις δικές μου καρδιακὲς ευχὲς και προσευχὲς για υγεία και δύναμη, ώστε τα χρόνια της σχολικής σας ζωής να είναι φωτεινά, δημιουργικά, χαρούμενα και να σας διδάξουν καλωσύνη και δικαιοσύνη.

Επίσης, θέλω να σας προσκαλέσω στα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριών μας, όπου σε αυτά  διδάσκεται ο λόγος του Κυρίου μας, με έναρξη την Κυριακὴ 29 Σεπτεμβρίου ε.ε.

Καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά!

Ὁ Μητροπολίτης σας

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Αστυνομικοί της Θεσσαλίας διένειμαν ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς