- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά, Σε λίγες ημέρες ξεκινά η δύσκολη περίοδος των Πανελληνίων Εξετάσεων, γι’ αυτό και επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου, να σας βεβαιώσω ότι η αγαθή σκέψη μου, οι ειλικρινείς ευχές μου και οι καρδιακές προσευχές μου σας συνοδεύουν και σας συντροφεύουν νοερώς στην επικείμενη δοκιμασία των γνώσεών σας και στην αγωνιώδη αυτή προσπάθειά σας να υλοποιήσετε τους ευγενείς στόχους σας, να επιτύχετε τους υψηλούς στόχους σας και να κάνετε πράξη τα όνειρά σας! Είμαι σε θέση να κατανοήσω όλες τις ελπίδες σας, τις μεγάλες προσδοκίες σας, τα πιο αισιόδοξα και φιλόδοξα οράματά σας για ένα πιο λαμπρό, επιτυχημένο και δημιουργικό μέλλον που επιθυμείτε να έρθει στη ζωή σας και συμμερίζομαι την λαχτάρα και την γλυκιά αγωνία σας…

Θα ήθελα, όμως, να σας υπενθυμίσω ότι σε αυτήν την κοπιώδη διαδικασία, στην οποία θα υποβληθείτε, εκτός από την μελέτη όλης της σχολικής χρονιάς είναι απαραί-τητη και η επίκληση της θείας Χάρης για τον φωτισμό και την επιτυχία σας. Με ἐμπιστοσύνη στον εαυτό σας, ψυχραιμία, σύνεση και δυνατή πίστη στον Κύριό μας θα κερδίσετε κι αυτόν τον αγώνα! Και να θυμάσθε πάντα στη ζωή σας: «Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» (Λκ. 18, 27).

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ἡ ευλογία του Θεού να σας ενισχύει και να αποφορτίζει όλες τις αγωνίες σας και τους τυχόν φόβους σας, τις ανησυχίες και το άγχος σας. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους σας και μη διστάσετε να επικαλεσθείτε την βοήθεια της Παναγίας μας, της Μητέρας μας, η Οποία είναι πάντα δίπλα μας. Να έχετε πάντα καθαρό νου, να σκέφθεσθε απλά και ψύχραιμα και να κάνετε τον σταυρό σας.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας!

Με πολλή αγάπη Χριστού, ο Μητροπολίτης σας.