Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντή Β΄θμιας Εκπ/σης Σωκράτη Παππά προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών


Αγαπητά μας παιδιά, Οι Πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγο πλησιάζουν. Έχετε εξεταστεί ήδη πολλές φορές κατά τη φοίτησή σας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι εξετάσεις αυτές όμως είναι πιο απαιτητικές και με αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Δοκιμαστήκατε λοιπόν πάθατε, κατανοήσατε, επιτύχατε, αποτύχατε, μάθατε. Επομένως η φαρέτρα του νου σας είναι γεμάτη χρήσιμα, αποτελεσματικά εργαλεία τα οποία  και στο μέλλον θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια. Και μην ξεχνάτε πως: «Ο χαρακτήρας δεν μπορεί ν’ αναπτυχθεί στα εύκολα και στα ήσυχα. Μόνο μέσω της εμπειρίας της δοκιμασίας και των δυσκολιών  μπορεί η ψυχή να ενδυναμωθεί, η φιλοδοξία να εμπνευστεί και η επιτυχία να πραγματοποιηθεί», επισημαίνει η βραβευμένη Αμερικανίδα συγγραφέας, Έλεν Κέλλερ, η διπλή πάθηση της οποίας (τύφλωση και κώφωση μαζί) δεν στάθηκε ικανό εμπόδιο στην εξέλιξη και την επιτυχία της.

Αναγνωρίζουμε σαφώς πως τούτη η χρονιά είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Κληθήκατε να αλλάξετε τον φυσιολογικό τρόπο ζωής σας, να απομακρυνθείτε από το φυσικό σας χώρο, το σχολικό περιβάλλον, να στερηθείτε ό,τι σας έδινε οξυγόνο ζωής, τους φίλους και τους συμμαθητές σας, να κοντραριστείτε ακόμα και με τη φύση ή με την ηλικία σας, απομονωμένοι από την ίδια την πηγή της ζωής, την ανθρώπινη επαφή, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία. Ο άνθρωπος όμως, όση πίεση κι αν υποστεί, δεν θα γίνει ποτέ ούτε θηρίο ούτε Θεός. Ποιος τολμά να σκεφτεί πόσο μάλλον να πράξει το αντίθετο;

Αλλά τώρα είστε εδώ, λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις που αποτελούν απλώς ΜΙΑ ακόμη δοκιμασία στη ζωή σας. Εξάλλου παρακάτω η ίδια η ζωή, ως ο μεγαλύτερος δάσκαλος, θα σας αποδείξει πως τώρα αρχίζουν η ουσία και το νόημά της, η αλήθεια και το μάθημά της.

Κι αν πάλι παρελπίδα δεν καταφέρετε να επιτύχετε τον πρώτο στόχο σας, μην αποθαρρυνθείτε. Πολλές φορές ο επαναπροσδιορισμός των στόχων μας και η αλλαγή του αρχικού πλάνου μπορεί να μας οδηγήσουν ταχύτερα και ασφαλέστερα σε κάτι καλύτερο και περισσότερο κερδοφόρο.

Κάθε επιτυχία λοιπόν στην επικείμενη προσπάθειά σας! Επιχειρήστε τη με σθένος και αξιοπρέπεια. Κρατήστε το πρόσωπό σας στο φως του ήλιου όπως έπραξε και ο Μέγας Αλέξανδρος με το Βουκεφάλα του. Η σκιά του το ξάφνιαζε και το τρόμαζε. Μόλις όμως αντίκρισε κατάματα τον ήλιο, τίποτα πια δεν ήταν ικανό να το σταματήσει.

Με την αγάπη και τις ευχές μας λοιπόν! Με το βλέμμα σας μπροστά!

Κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση των ονείρων σας!

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ασφαλτόστρωση προς κτηνοτροφικές μονάδες στην Τοπική Κοινότητα Μητρόπολης