Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντή Β΄θμιας Εκπ/σης Κων/νου Ζαχαρή για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Με την αναζήτηση της ομορφιάς, αυτής που προσφέρει η εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών και με την ευλογία του Θεού ξεκινά για άλλη μια χρονιά η δοκιμασία των μαθητών μας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Γνωρίζουμε ότι οι στόχοι τους οποίους θέτουμε στη ζωή μας κινητοποιούν τις πράξεις και τη γενικότερη συμπεριφορά μας, ορίζουν το πλαίσιο των κινήσεών μας, καθορίζουν την πορεία της ζωής μας, αλλά δεν μπορούν  σίγουρα να περιορίσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Κι εσείς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, ήλθε η ώρα να επιτύχετε τον πρώτο από τους πολλούς που θα ακολουθήσουν υψηλό στόχο της ζωής σας, την εισαγωγή σας σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και σταδιακά, με βήματα σταθερά, να πραγματοποιήσετε και τα όνειρα σας.

Τούτη η διαδικασία αποτελεί απλώς μία από τις πολλές δοκιμασίες της ζωής. Τα χρόνια των μαθητικών σας σπουδών σάς πρόσφεραν πολλά, γνώσεις, εμπειρίες, ψυχοκοινωνική ωριμότητα και ενίσχυσαν το νου και την ψυχή σας. Να θυμάστε ότι ήδη έχετε κατακτήσει, όλα τα χρόνια της μαθητικής σας πορείας, πολλούς στόχους, μικρούς και μεγάλους. Και τούτος ο στόχος, σημαντικός και πρωταρχικός μεν, αποτελεί έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα των επιδιώξεων της ζωής. Και σίγουρα ένας σκοπός πληροί, αλλά δεν καθορίζει το στοίχημα της ζωής σας.

Ψηλά! Μακριά! Δυνατά! Συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας και προχωρήστε! Έχετε την ολόψυχη στήριξη όλων μας, εκπαιδευτικών και γονέων. Αναγνωρίζουμε ότι η εποχή που ζούμε δεν είναι εύκολη. Απαιτεί πολλά αποθέματα ψυχής, ισχυρές προσωπικότητες και ακέραιους χαρακτήρες. Κι εσείς είστε μόλις στο ξεκίνημα της ζωής σας.

Μην λησμονείτε ότι κάθε πράγμα για να γίνει θέλει την ώρα του. Απαιτεί το χρόνο του και έχει ανάγκη τη δύναμη της ψυχής, για να απογειώσει τα φτερά του νου. «Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει να ‘σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος. Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι» διδάσκει ο Καβάφης.

Κι εδώ που φτάσατε λοιπόν λίγο δεν είναι. Ως εκπαιδευτικοί και γονείς σας συγχαίρουμε  για κάθε προσπάθεια την οποία καταβάλατε με τη δύναμη του νου σας,  αλλά και με την αντοχή της ψυχής σας, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των μαθητικών σας χρόνων, με υψηλό το αίσθημα ευσυνειδησίας και καλλιεργημένη την αξία της αξιοπρέπειας. Σας περιβάλλουμε με αγάπη, σας καμαρώνουμε, σας εμπιστευόμαστε και σας ευχόμαστε τα καλύτερα.

Καλή δύναμη και σε αυτή σας την προσπάθεια! Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνία, όλοι είμαστε συνοδοιπόροι, στο πλευρό σας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λουλούδια στον μνήμα του Χαρίλαου Φλωράκη από ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου για την υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων