- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, ανοίγει την Δευτέρα η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων για εσάς, τους γονείς σας και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρώσετε μια μεγάλη, σημαντική και επίπονη προσπάθεια στην πορεία σας προς το μέλλον και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Και  τη χρονιά που πέρασε η πανδημία δημιούργησε ιδιαίτερες συνθήκες προετοιμασίας και προσαρμογής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Και τώρα βρίσκεστε στην αφετηρία, έτοιμοι να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, κυνηγώντας τη γνώση, τις επιθυμίες και τα όνειρά σας.

Αναμφίβολα οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας μεγάλος σταθμός στην πορεία σας. Είναι σημαντικές για την υλοποίηση των στόχων σας. Αλλά δεν είναι η μία και μόνη ευκαιρία στη ζωή σας. Είναι χαρακτηριστική η ρήση του Τσώρτσιλ: ‘’ η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις’’.

Γιαυτό ξεκινήστε με ψυχραιμία, αισιοδοξία και θετική σκέψη. Μην αφήσετε το άγχος και την αγωνία να επικρατήσουν. Να έχετε πίστη στο εαυτό σας και εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και στα εφόδια σας. Να θυμάστε ότι η γνώση είναι δύναμη και ο αγώνας για την κατάκτησή της συνεχής.

Εύχομαι σε όλους σας ‘’καλή επιτυχία’’ και τα αποτελέσματα των εξετάσεων να δικαιώσουν τους κόπους σας και τις προσπάθειές σας. Είμαι βέβαιος ότι και φέτος η Π.Ε Καρδίτσας θα καταλάβει τις πρώτες θέσεις στην εισαγωγή μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εύχομαι ακόμη καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται πολύτιμοι συμπαραστάτες σ’ αυτή σας την προσπάθεια.