Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Δημοσθένη Κατσή για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς


Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους υγεία, πρόοδο και δύναμη. Η σχολική κοινότητα αποτελεί την καρδιά της κοινωνίας μας και ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι καθοριστικός για το μέλλον του τόπου μας.

Ως Δημοτική Αρχή Σοφάδων, έχουμε θέσει προτεραιότητα την ουσιαστική στήριξη των σχολικών μονάδων και δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον που θα ενισχύσει τη μάθηση και την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, προχωράμε:

  • Σε έργα βελτίωσης των σχολικών εγκαταστάσεων, με ανακαινίσεις αιθουσών, αναβάθμιση των αύλειων χώρων και βελτιωμένες υποδομές, έτσι ώστε τα παιδιά μας να σπουδάζουν σε ασφαλή και άνετα σχολεία.
  • Στην προώθηση της ψηφιακής μάθησης, εξοπλίζοντας τις σχολικές μονάδες με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε νέες μορφές εκπαίδευσης, ενισχύοντας την εξοικείωσή τους με τον ψηφιακό κόσμο.
  • Στην οικονομική στήριξη των σχολικών μονάδων, για να εξασφαλίσουμε ότι οι ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα καλύπτονται άμεσα και επαρκώς, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Στη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα ενισχύουν την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών, με έμφαση στην υποστήριξη της κοινωνικο-συναισθηματικής τους ανάπτυξης και την καλλιέργεια αξιών όπως η συνεργασία και ο σεβασμός.
  • Στην προσβασιμότητα και την ένταξη όλων των μαθητών, φροντίζοντας να εξοπλίσουμε τα σχολεία με ειδικές υποδομές για παιδιά με αναπηρία, και προωθώντας προγράμματα ένταξης για όλα τα παιδιά που χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής θα έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αναπτύξει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του. Είμαστε δίπλα σας σε αυτή τη διαδρομή, με όραμα και συνέπεια. Ας κάνουμε αυτή τη χρονιά αφετηρία για νέες επιτυχίες και ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την μη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας
Επόμενο άρθρο ΔΕΘ με το βλέμμα στην Ελλάδα του 2027 - Γράφει η βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα