Ειδήσεις

Μία μοναδική μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι επέλεξαν να παρευρεθούν στη συναυλία Jazz στο Μορφοβούνι


Μία μοναδική μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι επέλεξαν να παρευρεθούν στη συναυλία Jazz και το ποιητικό αναλόγιο που ετοίμασαν ο διεθνώς γνωστός σαξοφωνίστας κ. Δ. Βασιλάκης με τους συνεργάτες του στο Μορφοβούνι. Ήταν η πρώτη εκδήλωση με την οποία άνοιξε τις δράσεις το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στα βράχια της θέσης «Στεφάνι», ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον που η ίδια η φύση διαμορφώνει.Ακολουθούν σημαντικές εκδηλώσεις στη Λίμνη Πλαστήρα τις οποίες συνδιοργανώνουν ο Δήμος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ήταν μια βραδιά έκπληξη, όπου η Μουσική χέρι – χέρι με την Ποίηση έγιναν ένα μαγικό χαλί που ταξίδεψε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα, τη Νέα Ορλεάνη και την Ήπειρο, τιμώντας τις ρίζες της Παράδοσης σε ένα ιστορικό χώρο. Συντελεστές της ποιοτικής αυτής εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Βασιλάκης, η Eljiona Eleni Sinjari, ο Λάκης Τζήμκας, η Έλενα Μιχαήλου, ο Βασίλης Ντούλιας, ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση είχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γ. Ποδηματά.

Πριν την συναυλία η βουλευτής κ. Α. Σκόνδρα στο χαιρετισμό της ανέφερε ότι το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που αναπτύσσει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, εντάσσεται στα έργα Περιβαλλοντικής Καινοτομίας και δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Το άνοιγμα του χώρου πολλαπλών χρήσεων με ποιοτικές εκδηλώσεις ανάλογες του εικαστικού χαρακτήρα προσθέτουν μία ακόμα σημαντική υποδομή Πολιτισμού».

Σε μήνυμά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιάρας ο οποίος ήταν στο εξωτερικό μεταξύ των άλλων σημειώνει: «η εκδήλωση γίνεται υπό το φως της Πανσελήνου, σε έναν εντυπωσιακό φυσικό και εικαστικό χώρο που αναδεικνύει την αρμονία της Φύσης με τηνΤέχνη, αποτελώντας μια μοναδική συνάντηση και μια θαυμάσια πρωτοβουλία πουαναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής μας αλλά και τις

δυνατότητες της Λίμνης Πλαστήρα να φιλοξενήσει μοναδικές εκδηλώσεις». Ανάλογο μήνυμα έστειλε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Κατ. Παπακώστα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχοςΠαναγιώτης Νάνος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, με ειδική αναφορά στους εικαστικούς Παντελή Σαμπαλιώτη και Γιάννη Τρούκη, καθώς και άλλους συντελεστές δημιουργίας  του Υπαίθριου Μουσείου. Επίσης αναφέρθηκε σε ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία καθιστούν μοναδικό στον κόσμο, με πρώτο ότι εδώ κεντρικός εικαστικός πρωταγωνιστής είναι η Φύση, τα έργα της οποίας βρίσκονται διάσπαρτα εντός του χώρου, με πρώτα έργα τους ανθρωπομορφισμούς στα βράχια. Επίσης ανέφερε ότι το ΥΜΣΤ προτείνει μια άλλη φιλοσοφική προσέγγιση για το Περιβάλλον, την Φαινομενολογία και την Τέχνη, όπου κεντρική θέση κατέχει η πρόκληση να βλέπουμε «πέρα από το προφανές».

Στόχος του Δήμου να δημιουργήσει ένα νέο διεθνές τοπόσημο στη χώρα μας,  να συνδεθεί η Λίμνη Πλαστήρα με την διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία και τον Τουρισμό. Για το σκοπό αυτό ο κ. Νάνος ανακοίνωσε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής για τον προσεχή Σεπτέμβριο, το οποίο αναμένεται να αποδώσει σημαντικά έργαδιεθνών καλλιτεχνών στο χώρο.

Την συναυλία παρακολούθησαν πλέον των 400 θεατών, εξαντλώντας την χωρητικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα: Διακαλλιτεχνικότητα και Ψηφιακές Εμπειρίες σε Συμμετοχικά Πλαίσια
Επόμενο άρθρο O Θανάσης Βασιλόπουλος σε μια μοναδική βραδιά στο TERROIR Bar-Restaurant του ξενοδοχείου Ananti Resort & Spa