Ειδήσεις

Μη κατοικήσιμα 16 σπίτια στον Παλαμά, μετά το σεισμό της Ελασσόνας


Ακριβώς μια εβδομάδα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα και τα προβλήματα που προκάλεσε στον Παλαμά τελικά αποδεικνύεται πως είναι πολύ πιο σοβαρά από την εικόνα που υπήρχε τις πρώτες ημέρες.

Μετά τις ζημιές που «αποκαλύφθηκαν» σε ορισμένα σχολεία, σειρά πήραν αρκετές οικίες και, όπως διαπιστώθηκε από τους πρώτους ελέγχους, 16 σπίτια στο Πέτρινο κρίνονται μη κατοικήσιμα!!!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα πράγματα θα έφθαναν σε τέτοιο σημείο ώστε να ξεσπιτωθούν άνθρωποι.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου ο οποίος μας ενημέρωσε πως σε σύνολο 36 ελέγχων κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμες 16 οικίες στο Πέτρινο στις οποίες κατά κύριο λόγο διαμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Σε αυτές τις 16 οικίες αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερος έλεγχος καθώς θα περάσει και δεύτερη Επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Η Δημοτική Αρχή Παλαμά βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλία και η λύση η οποία προκρίνεται τη δεδομένη στιγμή είναι η στέγαση αυτών των ανθρώπων  σε κοντέινερς ή σε τροχόσπιτα.

Οι αιτήσεις δε οι οποίες έχουν κατατεθεί για ελέγχους ξεπερνούν τις 200, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε συνεχείς εξελίξεις.

 

Προηγούμενο άρθρο 11 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 142 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Θεσσαλίας για την παιδική κακοποίηση: Σπάμε την ένοχη σιωπή