Ειδήσεις

Μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εμποροϋπαλλήλους


Το απόγευμα 22/4,μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα super market,  το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας πραγματοποίησε κινητοποίηση-εξόρμηση σε super market της πόλης. Απευθύναμε κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης μπροστά στις ανατροπές του αιώνα που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Με το σύνθημα «τα κέρδη τους οι νεκροί μας» δηλώσαμε την αγωνιστική μας ετοιμότητα απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά που νομιμοποιεί το 10ωρο, που χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, που κάνει κόλαση τη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο και σε κάθε κλάδο.

Η κατοχύρωση του σωματείου εμποροϋπαλλήλων στις συνθήκες της πανδημίας μέσα στους χώρους δουλείας, με τις δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων να φτάνουν καθημερινά δείχνει την ανάγκη να στεριώσουν καλύτερα τα ποδάρια του σωματείου σε κάθε χώρο δουλειάς, στα super market, στα πολυκαταστήματα, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά στην εργοδοτική επίθεση, στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων, στα κυβερνητικά νομοσχέδιο που είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα τους.

Διεκδικούμε:

  • Σταθερό ωράριο εργασιας , 8ωρο -5ήμερο- 40ωρο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευλικτες μορφές εργασιάς.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.
  • Επαναλμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας – Επίσπευση των εμβολιασμων.
  • Στ’ηριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων . Καμία απόλυση

6 Μάη, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για την πρωτομαγιά!

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και απαντάμε αγωνιστικά στο δρόμο, ώστε να μη περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Πέμπτη 6 Μάη, κεντρική πλατεία στις 11꞉00 π.μ

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στην 5η Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας