Ειδήσεις

Μελέτη Αντιμετώπισης Κατολίσθησης στη θέση Καρφί της Δυτικής Αργιθέας


Παρελήφθη από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Καρδίτσας  η μελέτη με τίτλο «Μελέτη Αντιμετώπισης Κατολίσθησης στη θέση ‘’ΚΑΡΦΙ’’ της Δυτικής Αργιθέας» που εκπόνησε μελετητική εταιρεία με την οποία προτείνεται η κατασκευή έργου προϋπ. 1.000.000,00 ευρώ.

Στόχος του εν λόγω έργου είναι η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων σημαντικού όγκου βραχωδών-εδαφικών υλικών, τα οποία αποκόπτουν το δρόμο και την κυκλοφορία και γεωγραφικά λαμβάνουν χώρο στη θέση ‘’ΚΑΡΦΙ’’ της Δυτικής Αργιθέας, του Δήμου Αργιθέας, της Π.Ε. Καρδίτσας. Κατά την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου ‘ΙΑΝΟΣ’ (Σεπτέμβριος 2020) υπήρξε σημαντική επιδείνωση, η μεγάλη κατολίσθηση έλαβε χώρα κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2021, ενώ συνεχίζεται το φαινόμενο καταπτώσεων.

Αντικείμενο του έργου, είναι η κατασκευή κατάλληλου τεχνικού έργου μορφής cut and cover, το οποίο θα προστατέψει τη θέση αυτή από μελλοντικές δράσεις κατολισθητικών φαινομένων. Το μήκος του φορέα ανέρχεται σε 87.80 m, συμπεριλαμβανομένων των στομίων μήκους 5.50 m, στην είσοδο και έξοδο του τεχνικού. Ο δρόμος στη θέση του έργου εμφανίζει κατά μήκος κλίση της τάξης του 5% και αντίστοιχος είναι και ο σχεδιασμός έργου.

Πέραν των εργασιών κατασκευής του κυρίου όγκου του έργου, για την ομαλή λειτουργία του και τη μείωση των επιπτώσεων της διάβρωσης, προβλέπεται η στεγάνωση-αποστράγγιση της οροφής και η επάλειψη των επιφανειών σκυροδέματος με ελαστομερές ασφαλτικό γαλάκτωμα (Αντιρρυπαντική Επάλειψη).

     
     
     

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδική δια ζώσης συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ντόρτια, Λέλουδα κι Εξάρες - Από τον Αττίκ έως τον Τσιτσάνη