Ειδήσεις

Με τους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος έκλεισαν οι επίσημες εκδηλώσεις Αγωνιστικού Τάβλι


Με τους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν στην Καρδίτσα το Σαβ/κο 29-30 Ιουνίου, έκλεισαν οι επίσημες αγωνιστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αγωνιστικού Τάβλι για την σεζόν 2023-24.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Τηλέμαχος Ζωίδης με φιναλίστ τον Νίκο Ζούβελο.

Στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθει στην Αθήνα στις 14-16 Ιουνίου, μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Καρδιτσιωτης Βαγγέλης Λωρίδας που κατέλαβε την 3η θέση , ενώ πρωταθλητης Ελλάδος στέφθηκε ο Γιάννης Ατματζίδης και την 2η θέση κατέλαβε ο Νίκος Ζούβελος.

Στο Πανθεσσαλικό Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 2 Ιουνίου, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με φιναλιστ τον Τάσο Μανιάτη. Παράλληλα έγιναν οι απονομές για το πρωτάθλημα Καρδίτσας ( 1ος Μηλιώνης, 2ος Κέφος, 3ος Παππάς ) και του κυπέλλου Καρδίτσας ( 1ος Παππάς, 2ος Λωρίδας) για την τρέχουσα σεζόν, από τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κώστα Τέλιο που τίμησε την εκδήλωση.

Αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε το Σαβ/κο 29-30 Ιουνίου στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ η τελική φάση (final-8) του 13ου Κυπέλλου Ελλάδος με τους κυπελλούχους των συλλόγων που κέρδισαν την πρόκριση.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Τηλέμαχος Ζωίδης (ΟΠΑΧ) που επικράτησε στον τελικό του Νίκου Ζούβελου (ΣΑΚΑ).

Ο Ζωίδης κέρδισε κατά σειρά τους Παππά, Πριτσιόλα, Παπακωνσταντίνου, ενώ ο Ζούβελος που έχασε στον πρώτο αγώνα απ’ο τον Ανδρουλάκη, από το γκρουπ των ηττημένων απέκλεισε τους Πρριτσιόλα, Ατματζίδη και Παπακωνσταντίνου.

Τις απονομές στους νικητές έκαναν εκ των ιδιοκτητών του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ, Σταύρος Τσολάκος και ο εκπρόσωπος του ΣΑΤΟΚ, Βαγγέλης Λωρίδας.

3ος ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΟ 17ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΒΛΙ 2024

Εξαιρετική επιτυχία για τον ΣΑΤΟΚ σημείωσε ο Βαγγέλης Λωρίδας με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο 17ο Πρωτάθλημα Ελλάδος που διεξήχθει στις 14-16 Ιουνίου στον Όμιλο Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού (ΟΠΑΧ) με την συμμετοχή των 24 παικτών που κέρδισαν την πρόκρισή τους από τα εσωτερικά πρωταθλήματα των συλλόγων τους.

Πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε ο Γιάννης Ατματζίδης ( Ομοσπονδία Αθηνών) που επικράτησε στον τελικό του Νίκου Ζούβελου (ΣΑΚΑ) 15-9/15.

Ο Ατματζίδης ξεκίνησε με πλεονέκτημα, από τον γύρο των 16 των αήττητων, κερδίζοντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με 13-9. Στα προημιτελικά πέρασε μάλλον εύκολα από τον φετινό πρωταθλητή Λάρισας Γιώργο Ντισλή με 13-0. Στα ημιτελικά, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, πέρασε και το εμπόδιο του Τηλέμαχου Ζωΐδη με 13-9, για να κερδίσει στον τελικό των αήττητων τον Νίκο Ζούβελο με 13-7, πιάνοντας θέση στον μεγάλο τελικό με πλεονέκτημα ήττας.

Ο Ζούβελος ξεκίνησε κι αυτός από τον γύρο των 16, με άνετη νίκη επί του ομόσταυλού του (ΣΑΚΑ) Γιάννη Παπαγρηγοράκη με 13-0. Στα προημιτελικά πέρασε από τον επίσης συμπαίκτη του στον ΣΑΚΑ, Γιώργο Χαριτάτο με 13-9 και στα ημιτελικά πέρασε το εμπόδιο του Νίκου Ανδρουλάκη με 13-8, ενώ έχασε από τον Ατματζίδη στον τελικό των αήττητων.

O Λωρίδας αφού έπεσε στο γκρουπ των ηττημένων από τον Προυκάκη στην έναρξη με ήττα 13-1, κέρδισε τους Παπακωνσταντίνου (9-8), Τσολάκο (9-4) και Χαριτάτο (9-1),ενώ ξαναβρήκε μπροστά του τον Προυκάκη (ζευγάρι του περσινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος), τον οποίο αυτή τη φορά κέρδισε με 9-6. Στον προ – ημιτελικό των ηττημένων, ο Λωρίδας απέκλεισε τον Ζωΐδη με 9-7 και τον Ντισλή 9-4 για να εξασφαλίζει την είσοδό του στην τριάδα των επάθλων.

Στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, ο Ζούβελος κέρδισε 9-4 τον Λωρίδα αφήνοντάς τον τρίτο και ξαναβρήκε μπροστά του τον Ατματζίδη στον μεγάλο τελικό.

Η τελική κατάταξη:

1) Γιάννης Ατματζίδης

2) Νίκος Ζούβελος

3) Βαγγέλης Λωρίδας

4) Γιώργος Ντισλής

5-6) Τηλέμαχος Ζωΐδης, Νίκος Ανδρουλάκης

7-8) Μιχάλης Προυκάκης, Γιάννης Ξυλάς

9-12) Γιάννης Πασιαλής, Γιώργος Κέφος, Σεραφείμ Μηλιώνης, Γιώργος Χαριτάτος

13-16) Σπύρος Σοφός, ΣταύροςΤσολάκος, Χαράλαμπος Καραγκούνης, Γιάννης Παπαγρηγοράκης.

17-24) Πάνος Μανεσιώτης, Κώστας Χιωτίνης, Στέφανος Κατωγιαννάκης, Γιώργος Κυριάκος, Μάνος Περπιράκης, Θανάσης Παππάς, Σάκης Δημάκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ 12ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2024

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου στον υπέροχο χώρο του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ το 12ο Πανθεσσαλικό Κύπελλο με συμμετοχή όλων των κορυφαίων παικτών από συλλόγους της Θεσσαλίας.

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που εκπροσωπεί τον σύλλογο αγωνιστικού τάβλι Λάρισας, επικρατώντας στον τελικό του Καρδιτσιώτη Τάσου Μανιάτη με 7-2/7 , ενώ είχαν αποκλείσει στους ημιτελικούς τους Παραφέστα – Γρούτσο, αντίστοιχα.

Παράλληλα, στην τελετή έναρξης έγινε η απονομή των τίτλων για το πρωτάθλημα (1- Μηλιώνης, 2-Κέφος, 3-Παππάς) και κύπελλο (1- Παππάς, 2-Λωρίδας) Καρδίτσας από τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωστα Τέλιο που τίμησε την εκδήλωση.

Το 12ο Πανθεσσαλικό Κύπελλο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του προέδρου του ΣΑΤΟΚ, ΧΡΗΣΤΟ ΝΤΑΛΑΝΙΚΑ που έφυγε πρόωρα – αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε μέλος της οικογένειας του.

Ο σύλλογος ευχαριστεί την διεύθυνση και το προσωπικό του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ για την διάθεση του χώρου και την άψογη εξυπηρέτηση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας