Ειδήσεις

Με τον υπουργό οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Με τον υπουργό οικονομικών κ Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.   Ο κ. Σπάνιας περιέγραψε την αγωνία των κατοίκων του νομού Καρδίτσας, και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, περιγράφοντας τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά  τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Ο νομός μας τόνισε δέχτηκε ακόμα ένα πρωτόγνωρο καταστροφικό φυσικό φαινόμενο. Οι κάτοικοι γεωργοί στην πλειοψηφία τους βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο αγροκτηνοτροφικός τομέας πληγώθηκε βαρεία σημειώνοντας πολύ μεγάλες απώλειες της φυτικής και ζωικής παραγωγής στην περιοχής, με αποτέλεσμα την  μείωση του εισοδήματος τους.

Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα αποτελεί το στήριγμα της τοπικής μας οικονομίας, η πτώση του παρασύρει αρνητικά όλη την αγορά στο νομό.

Κατόπιν έγινε συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα που μετέφερε ο κ. Σπάνιας από φορείς, συλλόγους, και κατοίκους των πληγέντων περιοχών, που αφορούν παρεμβάσεις σε ζητήματα για την ενίσχυση και την διευκόλυνση των κατοίκων.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι είδε από κοντά την κατάσταση της περιοχής, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης βοήθειας σε κάθε επίπεδο.

Το υπουργείο κάνει συνεχώς παρεμβάσεις για να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς, και θα συνεχίσει να το κάνει συζητώντας και παρεμβαίνοντας για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολίων.

Τα  αιτήματα των πολιτών της περιοχής υπογράμμισε ο Υπουργός  που βιώνουν  μια πρωτόγνωρη κατάσταση, είναι δικαιολογημένα, πρέπει να μεταφέρονται, και εμείς να τα εξετάζουμε ψάχνοντας λύσεις και επιδιώκοντας τα μέγιστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να ανακάμψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Κλείνοντας ο κ. Σπάνιας ζήτησε από τον Υπουργό και το οικονομικό επιτελείο να σταθούν έμπρακτα δίπλα στον νομός μας δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, και σύντομα να αποκατασταθούν οι πληγείσες περιοχές.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κωστής Νούσιος τίμησε τον Ευάγγελο Λάππα
Επόμενο άρθρο 55 γυναίκες ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας σε θέματα κακοποίησης