Ειδήσεις

Με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Έγινε μια εφ’ όλης της ύλης  συζήτηση για θέματα τα οποία απασχολούν το Νομό μας,με έμφαση βέβαια στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο Υπουργός έκανε μια εκτενέστατη ανάλυση των ζητημάτων που υπάρχουν στο αγροτικό τομέα. Αναφέρθηκε στην πορεία των γεωργικών αποζημιώσεων και  στην προσπάθεια που γίνετε από το υπουργείο για την αποκατάσταση της λειτουργείας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συζητήθηκε το θέμα των γεωργικώνεκτάσεων που λόγοπλημμυράς δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν. Εκεί ο υπουργόςαναφέρθηκε στην παρέμβαση του υπουργείουόπου μέσω των δηλώσεωνΟΣΔΕ,δηλωθήκανοι συγκεκριμένες εκτάσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει πλήρη εικόνα των στρεμμάτων και των αποζημιώσεων που θα δοθούν.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο του πρωτογενή τομέα ο οποίος δέχτηκε και δέχεται ισχυρά πλήγματα.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις βελτιώσεις του μέτρου 5.2 που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι έχει δρομολογηθεί αποζημίωση για τις ζωοτροφές και για την απώλεια εισοδήματος.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές του αγροτικού κόσμου στο νομό μας και εκεί ο κ. Τσιάρας στάθηκε στα τεράστιας σημασίας έργα που θα γίνουν άμεσα, όπως αυτά των κλειστών αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και των δικτύων Υπέρειας Ορφανών, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή μας.

Ο κ. Σπάνιαςαναφέρθηκε στο θέμα των νέωναγροτών που έχουν αποκλεισθεί από προγράμματακαι δεν μπορούν να λάβουν μέρος εκ νέου,αλλά ούτε υπάρχει η δυνατότητα να τους ξαναδοθείη ευκαιρία από την πολιτεία.

Η πρόθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης επισήμανε ο κ. Τσιάρας είναι να βρεθεί λύση, τονίζοντας πως αποτελείεθνικό στόχοη ενίσχυση των νέων αγροτών, δίνοντας τους έτσι την δυνατότητα να ασχοληθούν με την γεωργία έχοντας την ευκαιρία να επιδοτηθούν, αλλά και ναεκπαιδευτούν σε θέματα που αφορούν τις καλλιέργειες τους,ώστε αυτές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Έγινε επίσης ειδική αναφορά για τις παρεμβάσεις του κράτους και την πορεία των αποκαταστάσεων και των αντιπλημμυρικών έργων στο νομό μας.

Έργατα οποία αποφασίστηκαν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και χαρακτηρίζονται ως τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων. Είναι έργα μεγάλης βαρύτητας και ζωτικής σημασίας, εννοώντας βέβαιατα κλειστά δίκτυα άρδευσης,τα φράγματα,τα έργα ορεινής υδρονομίαςκαι την αποκατάσταση και τονεκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου ιδιαίτερα στα ορεινά της περιοχής μας.

Ο κ. Σπάνιαςτέλος ευχαρίστησε τον συντοπίτη του Υπουργό για την πολλή ενδιαφέρουσα συζήτησηκαι οι δυο πολιτικοί δήλωσαν, πως κοινός μας στόχος είναι η γρήγορη πραγματοποίηση των μεγάλων έργων,η άμεση και συνεχή στήριξη τωναγροτών και κτηνοτροφών,όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών,έτσι ώστε ο νομός Καρδίτσας να ξεπεράσει γρηγορά την μεγάλη καταστροφή που υπέστη και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

 

Προηγούμενο άρθρο «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου στο κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων Μουζακίου