Ειδήσεις

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα συναντήθηκε ο  βουλευτής Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας στο πλαίσιο της συνεχής ενημέρωσης σε θέματα που απασχολούν το νομό Καρδίτσας και κυρίως για την πορεία των έργων, που αφορούν αποκαταστάσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες,όπως κατασκευή αναχωμάτων, διανοίξεις ποταμών και δρόμων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην παρούσα φάση καθώς επίσης διαβεβαίωσε ότι γίνετε το ανθρωπίνωςδυνατό για να ολοκληρωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των  αποκαταστάσεων.

Μεταξύ των άλλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη,ξεκίνησαν τώρα:

*Καθαρισμός υδατορεμάτων και τεχνικών ημιορεινών και ορεινών οικισμών

*Καθαρισμός-αποκατάσταση πεδινής κοίτης ποταμού Καλέντζη

*καθαρισμός-αποκατάσταση πεδινής κοίτης ποταμού Σοφαδίτη

*Καθαρισμός- αποκατάσταση τάφρου Γαβρά από οικισμό Καναλιών ως θέση «Μερίστη» Καρδίτσας

*Αποκατάσταση επιχώματος αερογέφυρας ΟΣΕ στην ΤΚ Ορφανών του Δήμου Παλαμά

*Αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση Επ. Οδού 24, Λεύκης – Πασχαλίτσας

*Καθαρισμός και αποκατάσταση τμημάτων ποταμού Φαρσαλίτη  Π.Ε. Λάρισας -Καρδίτσας

Ενώ μια σειρά έργων βρίσκονται στο ελεγκτικό συνέδριο,προς έγκριση.

Η συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι δεδομένη και αποτελεί μια σημαντική παράμετρο για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων!

Στην συνάντησηέγινε συζήτηση για την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα  άμεσα της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, και κατασκευής φραγμάτων.

Έγινε αναφορά για την διαχείριση του ύδατος,τονίζοντας την ανάγκητης λειτουργίας του οργανισμού διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ), που θα λύσει αρκετά χρόνια προβλήματα.

ΟΒουλευτής έθεσε στον κ. Κουρέτα αναλυτικά μια σειράθεμάτων που αφορούνπαρεμβάσεις σε περιοχές του νομού μας,που προέκυψαν μετά τις καταστροφές αλλά και ζητήματα που απασχολούν επι σειρά ετών τους κατοίκους τόσο του ορεινού μας όγκου, όσο και αυτούς που ζουν στον θεσσαλικό κάμπο.

Τέλος ο κ. Σπάνιας  ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ενημέρωση και την συζήτηση που είχαν, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιου είδους συναντήσεις στην εύρεση λύσεων.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα σπουδών στη Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή
Επόμενο άρθρο Υπογραφή σύμβασης του έργου αποκατάστασης ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σοφάδων