Ειδήσεις

Με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας


Με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη συναντήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Ο βουλευτής συγχάρηκε τον κ. Σερέτη για την ανάληψητης θέσεως, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ευχήθηκε καλή θητεία.

Έγινε μια ολοκληρωμένη συζήτηση πάνω στα έργα που αφορούν την βελτίωση των Υγειονομικών δομών στον Νομό Καρδίτσας. Ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον βουλευτή για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου έχουν αρχίσει οι εσωτερικές εργασίες καιέχει προχωρήσει η έγκριση μελετών για την ανακατασκευή του ΤΕΠοι οποίες θα ολοκληρωθούνέωςτο τέλος 2025.

Επίσης είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου μαζί με άλλα 24 σε όλη τη χώρα, μέσω του προγράμματος RRF με υπεύθυνο έργου την ΚΤΥΠ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημαντικότητα των παρεμβάσεων και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας,καθώς επίσης και για το υγειονομικό προσωπικό και ειδικότερα αυτό τωνγιατρών,όπου υπάρχει έλλειψη ειδικά σε ορισμένες ειδικότητες. Έχουν ανακοινωθεί δύο θέσεις επιμελητών Β,μία Νεφρολόγου και μία Παθολόγου ενώ έπεται μια μεγάλη προκήρυξη θέσεων γιατρών για το γενικό νοσοκομείο και τις άλλες υγειονομικές δομές του νομού Καρδίτσας.

Κατόπιν αυτού έγινε συζήτηση για το Κέντρο Υγείας Παλαμά που εκτός της παρέμβασης που έγινε μετά την καταστροφική πλημμύρα του Daniel, έχει ενταχτεί στο ΤΑΑ και θα διατεθεί το ποσό των 1,5 € που αφορά στατικές παρεμβάσεις, κουφώματα, σκεπή, ηλεκτρολογικά καιπεριβάλλων χώρος. Η διαδικασία είναι υπό έγκριση μελέτης-κατασκευής και θα ολοκληρωθεί το 2025. Ακόμα θα ζητηθεί άμεσα μια θέση  Παιδίατρου και μία θέση ΤΕ Κλάδου Ραδιολογίας Ακτινολογίας.

Το Νέο Κέντρο ΥγείαςΜουζακίουείναι σε πλήρη λειτουργία με καινούργια μηχανήματα, όπως και το ακτινολογικό τμήμα, ενώθα ζητηθεί μία θέση Γενικού- Οικογενειακού Ιατρού.

To Κέντρο Υγείας Σοφάδων έχει ενταχτεί στοRRF πρόγραμμα Ανακατασκευής ύψους 1,7 εκατ. € καθώς επίσης για το ΚΥ, όπου θα ζητηθούν μία θέση Γενικού- Οικογενειακού Ιατρού και μία θέσηΤΕ Κλάδου Ραδιολογίας Ακτινολογίας.

Ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στο πολυδύναμο Ιατρείο Πεζούλας, όπου έχει γίνει έγκριση μελετών για τις εκεί παρεμβάσεις,ενώ το έργο έχειαναλάβει η ΚΤΥΠ.

Και τέλος αναφέρθηκε και για την κατασκευή νέου Αγροτικού Ιατρείου στην ΤΚ Ανθηρού με την διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη, έργο που επίσης έχει αναλάβει η ΚΤΥΠ.

Όλες οι δομές υγείας στο Νομό Καρδίτσας αναβαθμίζονται: Γ.Νοσοκομείο Καρδίτσας, ΚΥ Σοφάδων, ΚΥ Παλαμά, ΚΥ Μουζακίου, ΚΥ Καρδίτσας, ΤΟΜΥ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο νομό Καρδίτσας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης για πρώτηφορά στη Ελλάδα γίνεται οργανωμένη πρόληψη και ενημέρωση των πολίτων σε όλες τις ηλικίες και σε όλη την επικράτεια για μια σειράασθενειών που μπορούν να προληφθούν και να σωθούνανθρώπινεςζωές.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Σερέτη για την ενημέρωση, αλλά και για την προσπάθεια, την αμεσότητα καιτις παρεμβάσεις του,καθ’ όλη την διάρκεια των τεράστιων, και πρωτόγνωρων δυσκολίων που αντιμετώπισε ο νομός Καρδίτσας.

Ηαναβάθμισηκαι ηαναδιοργάνωσητου ΕθνικούΣύστηματοςΥγείας  αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, έτσι ώστε ο Έλληνας πολίτης να λαμβάνει υψηλής ποιότητας παροχές υγείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού, Αποστόλου και Προστάτου των Ιατρών
Επόμενο άρθρο 11ο Πρωτάθλημα Τάβλι Καρδίτσας 2024-25