Ειδήσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο που εστίασε στον Ψηφιακό Σχεδιασμό


Την εβδομάδα 8-12 Ιουλίου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ) διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Θερινό Σχολείο με τίτλο «1st Summer School on Digital Design & Advanced Manufacturing» σε συνεργασία με το Digital Engineering Hub (DEHub) του Rowan University. Το Θερινό Σχολείο εστίασε στον Ψηφιακό Σχεδιασμό και τις Προηγμένες Μεθόδους Μηχανουργικών Κατεργασιών, ένα θέμα αιχμής της Μηχανολογίας με πολλές πρακτικές εφαρμογές στην βιομηχανία.

Το Θερινό Σχολείο, που ενίσχυσε τις διεθνείς σχέσεις του ΠΘ με τις ΗΠΑ, οργανώθηκε και διευθύνθηκε από τους κ. Αντώνιο Κόντσο, Διευθυντή του DEHu και Καθηγητή στο Henry M. Rowan College of Engineering του Rowan University, και τον κ. Εμμανουήλ Μπουζάκη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανουργικών Κατεργασιών και Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΘ.

Συνολικά, 6 Αμερικανοί φοιτητές από το Rowan University, 3 Γάλλοι φοιτητές από το Polytech Nantes, και 17 φοιτητές από το ΠΘ παρακολούθησαν το Θερινό Σχολείο, ακολουθώντας ένα απαιτητικό πρόγραμμα μιας εβδομάδας που αποτελούνταν από δια-ζώσης μαθήματα, ομαδικές εργασίες και επισκέψεις στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Lafarge και της ΗΛΒΙΕΦ στο Βόλο.

Την τελευταία ημέρα του Θερινού Σχολείου, οι μαθητές παρουσίασαν τις ομαδικές τους εργασίες σε μια επιτροπή ακαδημαϊκών κριτών και η νικήτρια ομάδα έλαβε βραβείο κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου.

Μαζί με τους ακαδημαϊκούς συντονιστές του Θερινού Σχολείου στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας & Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Σπύρος Α. Καραμάνος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Καθηγητής Ευθύμιος Προβίδας, η Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγήτρια Ευτυχία Γ. Ναθαναήλ, οι κκ. Κώστας Παπαδημητρίου και Αλέξης Κερμανίδης, Καθηγητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, καθώς και η Δρ. Ελένη Καμούτση, διδάσκουσα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, ο Αντιπρύτανης Σπύρος Α. Καραμάνος σχολίασε: «Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και συγκινημένοι για την εξαιρετική επιτυχία του Θερινού Σχολείου, και την ενθουσιώδη συμμετοχή των φοιτητών μας μαζί με τους Αμερικανούς από το New Jersey και τους Γάλλους φοιτητές από την Nantes. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς τους κκ. Κόντσο και Μπουζάκη για την απίστευτη ενέργεια και χρόνο που αφιέρωσαν σε αυτή την προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω την στρατηγική μας συνεργασία με το Rowan University και να διοργανώσουμε του χρόνου το 2ο σχολείο με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και διεθνή συμμετοχή.»

 

Προηγούμενο άρθρο 6η Συνάντηση Νεολαίας της ΠΟΑΣ, με αποκορύφωμα το 25ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή κλιματιστικού από δημοτικό κτήριο