Ειδήσεις

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εσπερίδα της ΑΝΑΚΕΜ


Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η εσπερίδα της ΑΝΑΚΕΜ υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, με θέμα «Εναλλακτική Διαχείριση ΑΕΚΚ στα ιδιωτικά και δημόσια έργα στην ΠΕ Καρδίτσας».

Τις εργασίες της εσπερίδας χαιρέτησαν ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπάνιας Αριστοτέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για την κλιματική κρίση κ. Ράπτης Νικόλαος και ο Πρόεδρος της ΝΕ ΤΕΕ Καρδίτσας κ. Μπίτης Αθανάσιος.

Στην εσπερίδα συμμετείχαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη των Δήμων και της Περιφέρειας, ειδικότερα Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών Δόμησης, Έργων και Υποδομών, Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, μηχανικοί και εκπρόσωποι επιχειρήσεων στο χώρο των κατασκευών.

Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση των υπόχρεων διαχειριστών ΑΕΚΚ, των θεσμικών φορέων και των εμπλεκομένων για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ και τη συμβολή της στην κυκλική οικονομία.

Αναλύθηκαν οι ορθές πρακτικές εναλλακτικής διαχείρισης των Απόβλητων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, αλλά και τα συνήθη λάθη, η σημασία της διαχείρισης αποβλήτων από τις  φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, η αξιοποίηση των δευτερογενών υλικών, η ελαχιστοποίηση κόστους μέσω διαλογής στην πηγή.Στο σεμινάριο που ακολούθησε δόθηκαν πληροφορίες για τον υπολογισμό των παραγόμενων ΑΕΚΚ και τη σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Η ΑΝΑΚΕΜ δε σταματά να αναπτύσσεται και να παραμένει ανοιχτή στην επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο, για την παροχή υποστήριξης και περισσότερων πληροφοριών, μέσω της ιστοσελίδας www.anakem.gr, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του τηλεφωνικού κέντρου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Καλλιφωνίου
Επόμενο άρθρο Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών