Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν, το πρωί της Πέμπτης, τα σωματεία της Καρδίτσας πραγματοποιώντας ωστόσο δυο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης από τους εμποροϋπαλλήλους, τους οικοδόμους, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ., την ΕΟΑΣΚ, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλα σωματεία.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων κ. Κώστας Κουβαράς ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού. Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα».
Μίλησαν επίσης ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Έκτορας Γάζος καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας.
Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Δικαστηρίων από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή αρκετών συλλογικών φορέων, όπως η ΕΛΜΕ.
Μίλησαν εκ μέρους του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ οι κ. Απόστολος Ταξιάρχης και Βάϊος Κουτής.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.
Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
- Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
- Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα»