Ειδήσεις

Λειτουργία της αγοράς με click away και click inside ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας μετά την ένταξη της Καρδίτσας στις περιοχές Πολύ Αυξημένου Κινδύνου «βαθύ κόκκινο» από το πρωί της 20ης Μαρτίου 2021, συνήλθε σε έκτακτο συμβούλιο και ανακοινώνει τα εξής:

«Η πόλη της Καρδίτσας δοκιμάζεται έντονα τους τελευταίους μήνες, εκτός από την πανδημία του covid 19  και από τις καταστροφές που προκάλεσε η πλημμύρα του Ιανού την 18η Σεπτεμβρίου.

Ο αντίκτυπος της δοκιμασίας στην αγορά είναι τραγικός  με  τα καταστήματα να υπολειτουργούν, με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν αντέχουν το βάρος των εξόδων χωρίς έσοδα, το αγοραστικό κοινό να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. αλλά και κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση να αναστέλλεται ή να αποτρέπεται.

Η ένταξη της πόλης στις περιοχές Πολύ Αυξημένου Κινδύνου δημιουργεί  νέα δεδομένα για την λειτουργία των καταστημάτων και την αγοραστική κίνηση, λόγω όμως των προαναφερθέντων προβλημάτων το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας ζητάει να εξαιρεθεί η Καρδίτσα από τα μέτρα που ισχύουν στο «βαθύ κόκκινο» τουλάχιστον σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων, κατά το παράδειγμα και άλλων νομών που πλήττονται ανάλογα και να παραμείνει στο καθεστώς λειτουργίας Αυξημένου Κινδύνου (Κόκκινο) με click away και click inside.

Εξάλλου με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που αναγνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, η Καρδίτσα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα έξη μήνες.

Παρακαλούμε τους βουλευτές και τις αρχές της πόλης να επιληφθούν την σπουδαιότητα αυτού του καίριου και δίκαιου αιτήματος  όλων των επαγγελματιών, να προωθήσουν και να απαιτήσουν για την υλοποίηση του.»

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και για ποιες ώρες

Αναστέλλεται, λοιπόν,  η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κάβες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) οποία λειτουργούν με τις γνωστές προϋποθέσεις ασφάλειας.

Για τις επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία (τροφίμων,  ειδών πρώτης ανάγκης κλπ) το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07.00 έως τις 20:30.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων, το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07.00 έως τις 18.30. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου από Δευτέρα έως Παρασκευή, το ωράριο ορίζεται από τις 07.00 έως τις 20.30.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γενίκευση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων - Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Επόμενο άρθρο Τουρκία – Προκλήσεις και η στάση της Ελλάδας - Του Γιώργου Κωτσού, Βουλευτή Ν. Καρδίτσας