Ειδήσεις

Κύκνειο άσμα αγροτών – Του συγγραφέα Κώστα Βλάχου


Αγαπητοί αγρότες. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα σας  και είμαι πεπεισμένος  ότι οι περισσότεροι θα αποχαιρετήσετε  αναγκαστικά το επάγγελμα, αφού όμως πρώτα  περάσετε  από τη  σκύλα  και τη χάρυβδη.  Στενοχώριες, χρέη, εμπαιγμοί  κατάρρευση.  Κοντά σας   βρίσκεται η πλειονότητα του ελληνικού λαού  αλλά  όχι οι κυβερνώντες.

Οι κυβερνώντες  δεν ασχολούνται με τα προβλήματα σας  γιατί έχουν σοβαρότερα  προβλήματα που τους απασχολούν . Πρωταρχικό τους μέλημα  η βοήθεια προς την Ουκρανία.    Η καταγγελία  Βελόπουλου  ότι  17 μεγάλα  φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες  βρέθηκαν στην Ελλάδα στις 15 Γενάρη   για   να αδειάσουν ενδεχομένως  αποθήκες  πυρομαχικών  εάν αποδειχτεί  είναι προδοσία  δήλωσε ο κ Βελόπουλος. Οι δηλώσεις του αναδημοσιεύτηκαν στη Ρωσία στο  ΙΤΑR -,ΤΑΣΣ  όπου τονίστηκε ότι  η Ελλάδα  ήταν από τις πρώτες χώρες της  δύσης  που έστειλε όπλα    στην Ουκρανία.

Βέβαια  αυτά πληρώθηκαν από τον Ελληνικό λαό.

Τώρα μας ζητάνε  και τους  Σ-300 που βρίσκονται  στην Κρήτη  και άλλα πυρομαχικά με αντάλλαγμα  υποσχέσεις.

Ο νέος  πρωθυπουργός της Σλοβακίας  ωρύεται  ότι η δύση  τους εξαπάτησε και τους ξεγύμνωσε. Θα πάθουμε το ίδιο . Τώρα μας πιπιλίζουν συνεχώς   με την καραμέλα των Φ-35,  όμως οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο με αεροπλάνα.

Η τιμητής  της ελευθερίας  κ. Ούρσουλα  φορ  ντερ  Λάιεν  από την  Κρήτη  όπου παραθέριζε , ανακοίνωσε  υπερήφανη πως εξασφάλισε 62  δις  για την Ουκρανία  εκ των οποίων τα 12 δόθηκαν,   ενώ εμείς  περιμέναμε βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς.

Eίχα   γράψει τότε ότι οι πλημμυροπαθείς θα πληρώσουν και από πάνω λόγω συμμετοχής της Ελλάδος στα εξήντα δυο δις.

Πήγαινε  να δεις  πως ζουν   μου είπε κάποιος που  επισκέπτεται τα πνιγμένα χωριά  και θα φρίξεις.

Όμως τι γίνεται με τους ντόπιους πολιτικούς , βουλευτές και λοιπούς;

Με ευχάριστη έκπληξη διάβασα ότι τους αγρότες  στον Ε65  επισκέφτηκε ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τιμόθεος .

Δεν είδα να επισκεφτεί  τους αγρότες  κάποιος  βουλευτής , δήμαρχος ,μη εκλεγέντες  βουλευτές ,αυτοδιοικητικοί και λοιποί. Ενδεχομένως να πήγαν μερικοί και δεν το γνωρίζω. Όμως τρανταχτές παρουσίες θα τις είχα αντιληφθεί. Εγώ στη θέση τους  δεν θα ζύγωνα  σε χωριά  σε εκλογές  και  σιμά κοντά τα Γιάννενα  φτάνουν οι Ευρωεκλογές.

Δυστυχώς που στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές  η αντιπολίτευση  είναι νεκρή. Βέβαια το ότι ξόφλησε  η ‘’αντιπολίτευση’’ του Αλέξη  και των όποιων ακολούθων του, όπως νέα  αριστερά  και λοιποί  είναι θετικό.

Μας θυμίζει αντιπολίτευση τι θα πει ο κ. Βελόπουλος. Κάποτε πρέπει  πάλι  κάποια άλλη αντιπολίτευση ισχυρή να ξεπηδήσει .

Πολλοί  μπορεί να με κατηγορήσουν ότι  δεν μιλάω για τους αγρότες αλλά για πολιτική .

Με  την ευρεία  πολιτική ,συνδέεται άμεσα και η αγροτική πολιτική.

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες  για να καλλιεργήσουν χρειάζονται πακτωλό και όταν έρθει  η ώρα της συγκομιδής , μηδέν εις το πηλίκιον.

Να μην ξεχάσω  τους πολλούς συλλόγους ,γυναικών και λοιπών  που από την πρώτη στιγμή τάχτηκαν στο πλευρό των  αγροτών για τα δίκαια αιτήματα  τους  που η επίλυση τους  δεν επιδέχεται αναβολή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας