Ειδήσεις
Tags |

Κωτσός: Άμεση η στήριξη της κυβέρνησης στα εύλογα αιτήματα των αγροτών μας


Ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσαςκ. Γιώργος Κωτσός, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου. Ο κ. Κωτσός κατά την τοποθέτησή του ,μετέφερε τις εύλογες ανησυχίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής υπαίθρου.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ευεργετική την οριστική μονιμοποίηση της επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από το 2025. Ενώ σημείωσε, ότι η επιστροφή των ποσών που δικαιούνται οι αγρότες μας, θα γίνονται με δίκαιο και αναλογικό τρόπο. Ο Βουλευτής έκανε αναφορά στην έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, καθώς πλέον μπαίνει μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά χιλιόλιτρο, καθιστώντας τον ένα φόρο ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που βιώνει η Θεσσαλία και η Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου σημείωσε ότι η ρύθμιση που εισήγαγε η κυβέρνηση για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και η αύξηση του χρονικού διαστήματος για έξι μήνες της αναστολής είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών των Θεσσαλών πολιτών προς το Δημόσιο, όπως και η αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, αποτελούν μέτρα ευεργετικά για τον τόπο μας.

Εν συνεχεία ο Βουλευτής Καρδίτσας, τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από την πρώτη ημερά ανέλαβε πρωτοβουλίες άμεσης στήριξης της περιοχής μας και τις οποίες εξακολουθεί να προωθεί. Ο κ. Κωτσός δήλωσε την αμέριστη στήριξή του ,στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Καρδίτσας, καθώς και την άμεση προώθηση των ανησυχιών τους.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευαγγελία Παπαδημητρίου (Διευθύντρια Αιμοδοσίας-Αιματολογικού του Νοσοκομείου) στο Ηχόραμα 100,8: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας
Επόμενο άρθρο Back to school με πολύ κέφι και μοναδικές εκπλήξεις και αυτό το Σάββατο στο Fashion City Outlet!