Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Προχωρήσαμε στην τροπολογία για λόγους διαφάνειας


Τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να καταθέσει νέα πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη εξήγησε μιλώντας στο MEGA και στο Live News ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μάλιστα ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτό το θέμα θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά όπως είπε λόγω των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων το μόνο κόμμα που στηρίζει την κυβερνητική πρόταση είναι το ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά σ υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, εξήγησε αρχικά γιατί χρειάστηκε η αυτή τροπολογία δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε νομοθετήσει προ ολίγων εβδομάδων: «Η κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες είχε προσπαθήσει να θέσει ένα στοπ στα κόμματα που απειλούν την ουσία και την έννοια της Δημοκρατίας. Υπήρξαν γεγονότα την προηγούμενη περίοδο που έθεσαν ένα στοίχημα στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθούν από την ίδια πλευρά και να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, λόγω των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων το μόνο κόμμα που στήριξε την κυβερνητική πρόταση ήταν το ΠΑΣΟΚ».

Και συμπλήρωσε σχετικά ο υπουργός: «Η προσπάθεια που έγινε εκείνη την περίοδο ήταν να υπάρχει μία διαβούλευση και μία συναίνεση μεταξύ των κομμάτων. Αυτό, δυστυχώς δεν έγινε κι έτσι ο καθένας αναλαμβάνει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί. Ερχόμαστε σήμερα με μία πολύ μικρή νομοτεχνική βελτίωση μόνο και μόνο για λόγους διαφάνειας και καλύτερης προσέγγισης ενός ζητήματος που πρέπει να τυγχάνει της ευρείας δικαστικής κρίσης».

Για την παραίτηση του Χρήστου Τζανερίκου

Αναφορικά με την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι λόγω της θέσης του είναι δύσκολο να σχολιάσει το γεγονός και θα πρέπει να κρατήσει μία θεσμική θέση απέναντι στο ζήτημα.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από το Σύνταγμα είναι απολύτως ξεκάθαροι και διακριτοί οι ρόλοι της νομοθετικής εξουσίας και της δικαστικής, είναι η βάση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ο κ. Τζανερίκος έγινε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου με πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προφανώς απολάμβανε της απολύτου εμπιστοσύνης», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς ο κ. Τσιάρας αν η στάση του κ. Τζανερίκου προοιωνιζόταν και για το τί μπορεί να ψηφίσει, η απάντησή του ήταν όχι.

Κόμμα Κασιδιάρη

Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η διάταξη που έχει διαμορφωθεί μετά την τροπολογία «είναι απολύτως επαρκής» και πρόσθεσε ότι «έτυχε μεγάλης επεξεργασίας και προσπάθειας από πολλά επιτελεία νομοπαρασκευαστικών επιτροπών».

Αναφορικά στο αν θα έπρεπε ένα κόμμα σαν του Ηλία Κασιδιάρη να έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές ο υπουργός απάντησε: «Όχι, προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές».

Για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο

Ο υπουργός σχολίασε και το γεγονός ότι ένας πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, φαίνεται να είναι επικεφαλής του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

«Με προβληματίζει ιδιαίτερα και πολύ που ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός δέχθηκε να είναι ο επικεφαλής ενός κόμματος που ξέρουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, ξέρουμε τι ενδεχομένως θα προσδοκούσε και ξέρουμε πόσο αρνητικό θα είναι για την ίδια την Δημοκρατία και το δημοκρατικό πολίτευμα».

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας για την μη καταβολή Δώρου Πάσχα και επιδομάτων
Επόμενο άρθρο Οδηγίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας προς αποφυγή κλοπών