Ειδήσεις

Κοντά στους επαγγελματίες της Καρδίτσας ο Πρωθυπουργός


Βόλτα στο κέντρο της Καρδίτσας έκανε, το πρωί του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία.

Σε συζήτησή του με επιχειρηματία του κλάδου της εστίασης, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Είπε δε ότι θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες στήριξης. «Αναγνωρίζουμε ότι ο κλάδος που έχει χτυπηθεί πιο πολύ από όλους  είναι ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης. Και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουμε υπόψη συνέχεια και στα μέτρα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει κατευθυνθεί στον δικό σας κλάδο. Βέβαια και σε αυτούς οι οποίοι έδειξαν πραγματική μείωση τζίρου. Και είμαστε εδώ, όταν τελειώσει η κρίση -και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα- να κάνουμε και το συνολικό ταμείο. Και ό,τι παραπάνω χρειαστεί να κάνουμε, θα το κάνουμε ειδικά για τον κλάδο. Πλησιάζουμε αν όλοι προσέξουμε,  σιγά-σιγά προς το τέλος αυτής της περιπέτειας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο κέντρο της Καρδίτσας, άκουσε και τις ανησυχίες των εμπόρων, που πλήττονται από τα μέτρα για την πανδημία και ανέφερε ότι έχουν κρατηθεί ταμειακές εφεδρείες στήριξης. «Όταν με το καλό μπορέσει να ανοίξει συνολικά η αγορά, θα μπορέσει και πάλι να στηριχθεί η κατανάλωση. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι συνολικά για τον κλάδο. Βλέπω συνέχεια τα στοιχεία μαζί με το Υπουργείο και γι’ αυτό και έχουμε κρατήσει και ταμειακές εφεδρείες, γιατί δεν ξέρουμε πόση ακριβώς διάρκεια θα έχει ακόμα αυτή η περιπέτεια, για να καταφέρουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Ώστε όταν επανέλθετε στην κανονικότητα, να μπορείτε να ξανά ανοίξετε και να επιβιώσετε. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας»,  σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Ε65 ολοκληρώνεται, η Μεσοχώρα θα προχωρήσει
Επόμενο άρθρο Μητσοτάκης για Ιανό: Όλοι κινήθηκαν με ταχύτητα για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας