Ειδήσεις

Κόμματα και ενεργοί πολίτες – Του Κώστα Βλάχου


Η  σημερινή   αντιπολίτευση κατά γενική ομολογία  είναι νεκρή.   Κοντά σε αυτή  ‘’νεκρώθηκε’’ και ο λαός.  Και   ο  λαός   κάνει  αντιπολίτευση με  συγκεντρώσεις, πορείες   ,διαμαρτυρίες  δημοσιεύσεις  και άλλες  ενέργειες. Όμως  ο λαός

για να  ενεργοποιηθεί πρέπει από κάποιο φορέα, συνδικάτο, κόμμα, να παρακινηθεί.

Με εξαίρεση το ΚΚΕ  σήμερα κανένα κόμμα  δεν καλεί το λαό να υψώσει φωνή.   Τα άλλα και δεν θέλουν αλλά και αδυνατούν. Για να  αφυπνίσουν το λαό, πρέπει αλήθειες να του πουν.  Πάλι  ούτε θέλουν, αλλά ούτε μπορούν.

Και πως να μπορέσουν  αφού  με τη ΝΔ  στα περισσότερα συμφωνούν. Τουλάχιστον με όσα συμβαίνουν με την Ουκρανία

και αλλού.   Τα γράφω για να θέσω μερικά  ερωτήματα.

Που  είναι  οι  εκ των υστέρων ‘’σκληροπυρηνικοί ‘’  Πασοκτσήδες  και Συριζαίοι   που  αναρριχήθηκαν  σε πόστα  και καρπώθηκαν πολλά . Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, έμμισθοι  πρόεδροι  οργανισμών, κοινοτάρχες και λοιποί. Για τετραετίες   έλυναν και έδεναν  οι όντως πανίσχυροι κομματικοί.  Προσωπικά ουδέποτε  τους είχα  σε κάποια  υπόληψη.

‘Ηγέτες  των ευκαιριών υψώστε φωνή, ο λαός  σήμερα δεινοπαθεί.

Όμως θα πει κάποιος  γιατί δεν αναφέρεσαι  σε πρωτοκλασάτους  που στα 25 χρόνια τους  διορίστηκαν  νομάρχες  ή σε άλλα αξιώματα και  από το πουθενά   έφτασαν σε ανώτατα αξιώματα   τα οποία  για να μην  τα χάσουν  αποστάτησαν όπως θα έλεγε ο Αντρέας   Παπαντρέου.

Δεν ισχύει εδώ αυτό  που είπαν  οι Αριστοτέλης και  Θουκυδίδης    για τους πολίτες που δεν ασχολούνται με  τα κοινά. Στη  σημερινοί εποχή  άχρηστοι είναι αυτοί  που ασχολούνται με τα κοινά  και έρποντας ανεβαίνουν ψηλά  μόνο και μόνο  για συμφέροντα προσωπικά.

Είναι  και επικίνδυνοι διότι καταστρέφουν τις επόμενες γενεές.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ υποδέχεται την Παρασκευή στις 6 μ.μ. τον ΠΑΟΚ mateco
Επόμενο άρθρο ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας: 83 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ