Ειδήσεις

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στον Παλαμά για τις ζημιές από τον παγετό


Την Τρίτη 13-04-2021, κλιμάκιο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και τον Προϊστάμενο γραφείου εποπτείας Νομού Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, τον αρμόδιο ΑντιδήμαρχοΔ.Ε. Σελλάνων κ. Απόστολο Μοσχόπουλο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Παλαμά κ. Αθανάσιο Τσίντζα, επισκέφτηκε περιοχές της Δ.Ε. Σελλάνων του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από τον Παγετό της 09/04/2021.

Προκειμένου να έχουν άμεση αντίληψη των ζημιών επισκέφτηκαν περιοχές τηςΔ.Ε. Σελλάνων,όπου επλήγησαν από τον Παγετό καλλιέργειες με πρώιμο υπαίθριο πεπόνι χαμηλής κάλυψηςκαισυνομίλησαν με πληγέντες παραγωγούς.

Εκτιμάται ότι επλήγησαν συνολικά περίπου 1.000 στρέμματα της παραπάνω καλλιέργειας στο σύνολο της Δ.Ε Σελλάνων.  Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι προκλήθηκαν σημαντικότατες ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 100% της καλλιέργειας.

Κάνουμε γνωστό στους αγρότες ότι έγιναν αναγγελίες ζημίας στον ΕΛΓΑ για τον Παγετό της 09-04-2021 στην Δ.Ε Σελλάνων και ότι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση  για τις καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά, στο Δημοτικό κατάστημα Προαστίου μέχρι και την Δευτέρα 26-04-2021.

Όσοι παραγωγοί προχωρήσουν σε επαναφύτευση πριν την διενέργεια εκτίμησης ζημίας από τον ΕΛΓΑ, θα πρέπει να αφήσουν μάρτυρες (από μια ολόκληρη γραμμή φύτευσης σε κάθε όριο για κάθε αγροτεμάχιο) ή να φυτέψουνδίπλα στα ζημιωθέντα  φυτά τα οποία και θα διατηρήσουν ανέπαφα.

Οι εκτάσεις που θα δηλωθούν θα πρέπει να συμφωνούν με αυτές που θα δηλωθούν στο ΟΣΔΕ 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες:Δ.Ε. Σελλάνων (τηλ. 2441352911).

 

Προηγούμενο άρθρο Αναφορά Κωτσού και επιστολή των Δημάρχων για bonus στους μαθητές που δίνουν φέτος Πανελλήνιες
Επόμενο άρθρο Συνεχίζει να καλπάζει ο κορωνοϊός στην Καρδίτσα, με 26 νέα κρούσματα