Την πρόθεση της κυβέρνησης να εισάγει τους ιδιώτες στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προωθώντας παραπέρα την εμπορευματοποίησή του, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Λαμπρούλη σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Ν. Μαγνησίας.
Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι -μακριά από ιδεοληψίες- να αντιμετωπίσει τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας, με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο του υπ. Υγείας, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά σκοπεύει να «μπουκώσει» με κέρδη τον ιδιωτικό τομέα, με πρόσχημα τις ελλείψεις που δημιούργησε η πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.
Την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος συμπιέζοντας τις δαπάνες σε όλες τις βαθμίδες και κυρίως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατήγγειλε ο Γιώργος Λαμπρούλης αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του.
Τόνισε πως με την πανδημία αναδείχθηκαν τα προβλήματα που προϋπήρχαν στις δημόσιες δομές εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής της απαξίωσης και της εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας.
Μετέφερε την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας του νομού όπως στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, δεν λειτουργούν το μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, παρότι εξυπηρετεί κατοίκους από τέσσερις δήμους (Βόλου, Ρ. Φεραίου, Κιλελέρ, Πολυδάμαντα). Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δεν λειτουργούν το μικροβιολογικό εργαστήριο και το οδοντιατρείο, στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ υπάρχουν πέντε οργανικές θέσεις γενικών γιατρών και παθολόγων που είναι ακάλυπτες. Ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις σε παιδίατρο και καρδιολόγο στο ΚΥ Αλμυρού, στην έλλειψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ζαγοράς, στην έλλειψη οδοντιάτρου στο ΚΥ Σκιάθου και στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο ΚΥ Αλόννησου και συγκεκριμένα ενός γενικού γιατρού, ενός παιδιάτρου, ενός οδοντιάτρου, ενός νοσηλευτή και ενός οδηγού ασθενοφόρου.
Επίσης, σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις των ΚΥ αφού είναι πεπαλαιωμένες, με πιο χαρακτηριστικά τα τραγικά προβλήματα αυτών της Ζαγοράς και της Σκοπέλου, που είναι υπό κατάρρευση, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση, αφού οι προμηθευτές καυσίμων μένουν απλήρωτοι.
Καταλήγοντας, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, ουδέποτε υπήρξε και λειτούργησε οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της υγείας του λαού και προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας.