Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Στο πλευρό των αγωνιζόμενων παραγωγών κηπευτικών λαϊκών αγορών


Συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου παραγωγών κηπευτικών Λαϊκών Αγορών   Καρδίτσας είχε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Η συνάντηση  ήταν πλούσια σε προβληματισμό και έγινε με την ευκαιρία της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ για τη λειτουργία των λαϊκών Αγορών, που πρόσφατα και εν μέσω πανδημίας  είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο  πρόεδρος του Σωματείου  Άρης Πολυγένης, καταθέτοντας τα αιτήματα  επεσήμανε πως το νομοσχέδιο έχει στόχο να αφήσει άνεργους τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές εκτεθειμένους στους μεγαλέμπορους που θα εισχωρήσουν στις λαϊκές αγορές με γνώμονα το κέρδος και μόνο.

Εκ μέρους της ΤΕ του ΚΚΕ η Χριστίνα Μπεκιάρη επικεφαλής αντιπροσωπείας  της ΤΕ από τον Βασίλη Κρανιά  και  Αστέρη Χαλάτση,  αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του ΔΣ, εξέφρασε  εξ αρχής την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στο εν λόγω  νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν «βάζει τάξη» στις λαϊκές αγορές όπως παραπλανητικά διακηρύσσει η κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά ανατρέπει το χαρακτήρα του θεσμού των λαϊκών αγορών όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της επιχειρηματικής δράσης. Ταυτόχρονα τόνισε πως η λαϊκή οικογένεια θα κληθεί να πληρώσει τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών αφού αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στην αύξηση των ίδιων των τιμών των προϊόντων.

Καταλήγοντας είπε πως το ΚΚΕ με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που διαθέτει στηρίζει τον αγώνα των παραγωγών και ήδη έχει κάνει σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, στην Ευρωβουλή,  στην περιφέρεια Θεσσαλίας και σε δήμους  της περιοχής.

Εξάλλου με περιοδείες κλιμακίων πρόβαλε τα δίκαια απιστόματα των παραγωγών διεκδικώντας λύσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργία Κτηνιατρικών Γραφείων στις 30/04/2021
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρου Μεγάλης Τρίτης)