Ειδήσεις

Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας: 4ο Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο


 Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών , Ξύλου και Σχεδιασμού και ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτων – στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος Στο Γαλλικό Κινηματογράφο – θα προβάλουν την Τρίτη 28/5/2024 στο Αμφιθέατρο Γ’ του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Β. Γρίβα 11-13) την ταινία «Angry Annie – Θυμωμένη Άννα» της Blandine Lenoir  Κοινωνικό Δράμα, 2022, 115’.  Έναρξη προβολής 9:00 μ.μ,, είσοδος ελεύθερη.

 

 

Υπόθεση: Ιανουάριος 1974. Επειδή μένει κατά λάθος έγκυος, η Annie, εργάτρια και μητέρα δύο παιδιών, έρχεται σε επαφή με το Κίνημα για την Απελευθέρωση των Αμβλώσεων και της Αντισύλληψης (MLAC), το οποίο προσφέρει παράνομες αμβλώσεις κάνοντας αυτό που δεν έχει ακόμα προβλέψει η νομοθεσία. Ο αγώνας της Annie θα φέρει στο δρόμο της, συνοδοιπόρους και αντιπάλους. Μια συγκλονιστική ταινία για το δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει εάν θα γίνει μητέρα ή όχι!

Ηθοποιοί: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair, Rosemary Standley

Διακρίσεις: Μια ταινία εποχής, όμορφα σκηνοθετημένη από την Blandine Lenoir, με δυνατά κοντινά πλάνα σε δραματικές στιγμές που αναδεικνύουν τη γυναικεία αλληλεγγύη και την αμοιβαία υποστήριξη. Η ατμόσφαιρα σε μια σημαντική για τις γυναίκες ιστορική περίοδο αναπλάθεται επιτυχημένα μέσα από την παρακολούθηση των δράσεων της σπουδαίας αυτής εθελοντικής οργάνωσης, η οποία υπήρχε μόνο δύο χρόνια πριν εγκριθεί ο γαλλικός νόμος για τις αμβλώσεις, το 1975.

Η ταινία έχει αποσπάσει 2 βραβεία και 3 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Επανεκκίνηση της Μελισσοκομίας στη Θεσσαλία, επιμορφωτικό εργαστήρι στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ασφαλτόστρωση της οδού Βραγκιανά – Ρόγκια – Όρια Νομού προς Ν. Ευρυτανίας (προς Κέδρα)