Ειδήσεις

Καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία – Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Σουλούκος παρουσίασε στο Ηχόραμα 100,8 όλο το πρόγραμμα


 Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Θεσσαλία, και το οποίο θα συντροφεύσει τόσο τους ντόπιος όσο και τους επισκέπτες από άκρη σε άκρη σε όλη τη Θεσσαλική γη, παρουσίασε αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Σωτήρης Σουλούκος.

Ο κ. Σουλούκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη και αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλο το πρόγραμμα.

Στο Νομό Καρδίτσας, ξεχωρίζει το αναβαθμισμένο Φεστιβάλ Λιμνών με τέσσερις κορυφαίες συναυλίες (η μία έγινε στις 26/7 στο Μουζάκι, με τον Χρήστο Νικολόπουλο).

Πιο αναλυτικά, η συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σουλούκου στο Ηχόραμα 100,8 έχει ως εξής:

Ερώτηση: Πλούσιο και αναβαθμισμένο το πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το φετινό καλοκαίρι. Περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, δύο εμβληματικά Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Λιμνών στο Νομό Καρδίτσας και το Φεστιβάλ «Από τον Κίσσαβο στο Κύμα» στο Νομό Λάρισας. Οι Λίμνες, τα ποτάμια και η θάλασσα ενώνονται για να ΄΄αγκαλιάσουν΄΄ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, Έτσι είναι; Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Απάντηση: Πολύ σωστά το επισημαίνετε. Ο Περιφερειάρχης μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας, οι πρώτες ανακοινώσεις και οι πρώτες δεσμεύσεις ήταν για τον πολιτισμό μας.

Αυτό έγινε σε συνέντευξη στη Λάρισα όπου δώσαμε το στίγμα ότι για εμάς ο πολιτισμός σημαίνει ζωή, σημαίνει προσφορά στον τόπο, να αναδείξεις ό,τι πολυτιμότερο έχεις, να το αναδείξεις για να το δώσεις και στον κόσμο, τον ντόπιο, και στον επισκέπτη που θα έρχεται και να παρευρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο της Θεσσαλίας.

Βάλαμε κάτω μολύβι και χαρτί και ιδέες για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για την πληγωμένη Θεσσαλία μέσα σε όλο αυτό το διάστημα των επτά μηνών που είμαστε στη Διοίκηση, εφαρμόζοντας πραγματικά προγράμματα και φθάνοντας ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Θεσσαλίας. Είτε αυτό βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας είτε της Λάρισας ή τη Μαγνησία ή των Τρικάλων.

Στόχος ήταν να δώσουμε στα παιδιά αυτά τη δυνατότητα ενημέρωσης και γνωριμίας με την Τέχνη.

Και νομίζω ότι το καταφέραμε αυτό, μέσα σε όλες τις δυσκολίες. Γιατί, μην ξεχνάτε, μιλάμε για μια πλημμυρισμένη Θεσσαλία, και παρόλα αυτά, εμείς καταφέραμε να βάλουμε σε παράλληλη δράση τον πολιτισμό που πρέπει να αναπτύξουμε και να δώσουμε ένα κουράγιο σε όλους τους Θεσσαλούς, μια νότα αισιοδοξίας, μια νότα που τη χρειάζεται ο κάθε Θεσσαλός.

Ερώτηση: Ο πολιτισμός ούτως η άλλως είναι φως, είναι μια μορφή αντίστασης και αυτό επιχειρείτε και εσείς μέσα από όλες του τις εκφάνσεις. Πάμε, λοιπόν, να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα του ανανεωμένου Φεστιβάλ Λιμών που θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου; Τι θα περιλαμβάνει. Τι θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε;

Απάντηση: Νομίζω ότι αυτό που μας διακρίνει, και που είναι και πολύ συγκινητικό, είναι η κορυφαία εκδήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου στη λίμνη Πλαστήρα την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Του τελευταίου εν ζωή κορυφαίου συνθέτη. Έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Τέχνη, στον πολιτισμό, στη μουσική που ίσως έπρεπε να του το αναγνωρίσουμε πολύ νωρίτερα, όλος ο ελληνικός λαός. Μαζί του θα είναι ο Δημήτρης Μπάσης.

Και θεωρώ ότι όλη η Θεσσαλία θα πρέπει να είναι εκεί, και το λέω χωρίς υπερβολή, να χειροκροτήσει έναν μεγάλο, ένας από τους μεγάλους που ανέδειξε η Ελλάδα μας.

Στη συνέχεια, πάμε στο Δήμο Αργιθέας, στη λίμνη Στεφανιάδας, όπου στις 11 Αυγούστου θα απολαύσουμε τη Γλυκερία και τον Χάρη Μακρή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ανέβουν, να απολαύσουν και τις ομορφιές της Αργιθέας.

Στις 18 Αυγούστου, στο Δήμο Σοφάδων, στο υπαίθριο θέατρο Κτημένης, θα απολαύσουμε τον Γιάννη Κότσιρα με τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου.

Αυτές είναι οι κορυφαίες εκδηλώσεις για την Καρδίτσα.

Την Καρδίτσα που έχει πληγεί. Την Καρδίτσα που έχει ομορφιές και πρέπει να τις αναδείξουμε.

Το Φεστιβάλ Λιμνών ξεκίνησε με αυτή τη λογική. Να δώσει τη δυνατότητα και στους μένοντες εκεί αλλά και στους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ένα πραγματικά πλούσιο Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ερώτηση: Την ίδια στιγμή, στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ «Από τον Κίσσαβο στο Κύμα». Τι περιλαμβάνει; Τι θα δούμε σε αυτό;

Απάντηση: Εδώ, η κορυφαία εκδήλωση θα είναι στον Αγιόκαμπο με τον Κώστα Μακεδόνα στις 12 Αυγούστου.

Αλλά και όλα τα μικρά Διαμερίσματα του Δήμου Αγιάς και του Δήμου Τεμπών θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις με μουσική και θεατρικές παραστάσεις είτε για μικρά παιδιά είτε για μεγάλους, από 30 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου.

Πιάσαμε τη λίμνη, στην Καρδίτσα, με τη θάλασσα, στη Λάρισα.

Δεν αδικήθηκαν οι άλλες περιοχές. Έχουμε πρόγραμμα και για τα Τρίκαλα και για τη Μαγνησία.

Και έχουμε να κάνουμε μελλοντικά πολλά πράγματα και για να αναδείξουμε τον Όλυμπο.

Ερώτηση: Από εκεί, από το μέλλον, θα ΄΄πιαστούμε΄΄ και εμείς τώρα για το επόμενο ερώτημα. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της Περιφερειακής Αρχής στον τομέα του πολιτισμού;

Απάντηση: Είναι να υλοποιηθούν όλα όσα δεν έχουμε υλοποιήσει ακόμα από αυτά που έχουμε εξαγγείλει.

Υπάρχει το θέατρο «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που ξεκίνησε ήδη από τα Τρίκαλα, και από τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Είναι ένα καταπληκτικό έργο και είναι δέκα παραστάσεις για την κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Είναι οι εκδηλώσεις που έχουμε μπροστά μας για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με τον φωτογράφο Τάκη Τλούπα που ήταν από τις κορυφαίες μορφές της Λάρισας και έχει καταγράψει την ιστορία της Λάρισας με τη φωτογραφική του μηχανή.

Είναι η εκδήλωση του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο που για εμάς αποτελεί στοίχημα να την καθιερώσουμε.

Και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις οι οποίες σιγά-σιγά θα εμφανίζονται για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για να μπορούν να δέσουν με όλο αυτό το καλοκαιρινό πρόγραμμα που έχουμε ώστε να είναι όσο πιο όμορφο το καλοκαίρι για τους Θεσσαλούς αλλά και για τους επισκέπτες.

Γιατί το δεύτερο που μας ενδιαφέρει είναι η τουριστική προβολή της Θεσσαλίας με όλες τις χαρούμενες στιγμές του καλοκαιριού.

Ερώτηση:  Μέσα στα μελλοντικά σχέδια είναι και ο Ψηφιακός Ξεναγός μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Τι θα είναι αυτός ο Ψηφιακός Ξεναγός; Σε τι θα βοηθήσει;

Απάντηση: Ο Ψηφιακός Ξεναγός είναι ένας από τους στόχους μας μέσα από τον οποίο θα δώσουμε τη δυνατότητα στον επισκέπτη, μέσα από την τεχνολογία, να μαθαίνει το κάθε τι που συμβαίνει στη Θεσσαλία. Γι ΄ αυτό θα μιλήσουμε και μελλοντικά, αφού περάσει το καλοκαίρι.

Σε όλη τη Θεσσαλία έγιναν πάνω από 500 εκδηλώσεις. Σε κάθε κωμόπολη παρεμβαίνουμε διοργανώνοντας εκδηλώσεις, είτε με ανταμώματα είτε με δράσεις πολιτιστικών φορέων, που δίνουν άλλη ζωή είτε στο χωριό είτε στην πόλη.

Και αυτές οι εκδηλώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον αριθμό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μνήμες και μαρτυρίες από τη ζωή στο Φανάρι μετουσιώνονται σε Έκθεση Καλλιτεχνών!!! - O εκπρόσωπος της ομάδας Nowstalgism Θωμάς Καλλιάρας στο Ηχόραμα 100,8
Επόμενο άρθρο Διασκεδαστικό διήμερο Παρασκευή & Σάββατο με παιδικές δραστηριότητες, δώρα & γρανίτες Polaretti στο Fashion City Outlet!