Ειδήσεις

Καλοκαίρι στη λίμνη Πλαστήρα ψήφισαν οι επισκέπτες – Η Χρύσα Γαλαγάλα-Μάνδρου στο Ηχόραμα 100,8


Το 95 με 96% έφθασε η πληρότητα στην περιοχή της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα κατά τη διάρκεια του φετινού Αυγούστου. Η περιοχή είχε την τιμητική της, τα χωριά ζωντάνεψαν και τα μηνύματα για τη συνέχεια είναι εξίσου ευοίωνα. Αυτό τόνισε στο Ηχόραμα 100,8 η Χρύσα Γαλαγάλα-Μάνδρου (Sales Manager στο «Kazarma Lake Resort & Spa»), μιλώντας, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Αυγούστου, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00)  με τη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Πιο αναλυτικά, η κ. Γαλαγάλα-Μάνδρου υπογράμμισε τα παρακάτω:

 

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο η πληρότητα

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος η κίνηση ήταν πολύ περισσότερη από τις προηγούμενες χρονιές.

Είχαμε ως στάνταρ την περίοδο μετά τις καραντίνες που ο κόσμος, επειδή φοβόταν να ταξιδέψει πολύ και επέστρεψε στα χωριά, τότε θεωρήσαμε ότι είχε γεμίσει πολύ η περιοχή.

Φέτος, ήταν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο η πληρότητα. Και ξενοδοχειακά, και σε καταλύματα αλλά και στην περιοχή από τους επισκέπτες και από τους ανθρώπους οι οποίοι επισκέφθηκαν τις πατρογονικές τους κατοικίες.

Η κίνηση φάνηκε ότι θα ήταν μεγάλη από τον Ιούλιο ακόμα, που ο Ιούλιος δεν είναι χαρακτηριστικό δείγμα.

Και όντως ήταν έτσι. Βέβαια, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καλοκαιρινή περίοδος.

Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αγγίξει το 95 με 96% σε πληρότητα. Το 100% είναι ουτοπικό για να το αναφέρουμε.

Οπότε, ένα  95 με 96% πληρότητα είναι κάτι το οποίο νομίζω πως έχει αγγίξει όλη την περιοχή».

 

Επισκέπτες από μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και από το Ισραήλ

«Κατά κύριο λόγο, οι επισκέπτες είναι πάντα από τα κέντρα, δηλαδή από την Αθήνα και έπειτα από τη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα μεγάλα κέντρα.

Είχε και ξένους τουρίστες η περιοχή. Κυρίως η περιοχή ΄΄δουλεύει΄΄ πάρα πολύ με Ισραηλινούς, με Ισραηλινά πρακτορεία όπου ο συγκεκριμένος κόσμος επιλέγει γενικά τον ορεινό όγκο.

Όπως, επίσης, έχω να πω ότι φέτος και ο Έλληνας επιλέγει τον ορεινό όγκο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Κάτι που θεωρώ πως οφείλεται και στην κλιματική αλλαγή και τους παρατεταμένους καύσωνες που φέτος ήταν πολύ έντονοι.

Ψάχνει δροσιά σε πιο ορεινά μέρη. Και αυτό ίσως είναι τάση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 

Τα παραδοσιακά πανηγύρια γίνονται τάση

Σε ερώτηση για το κατά πόσο βοήθησαν στο να υπάρχει μια καλή τουριστική κίνηση οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην περιοχή, η κ. Γαλαγάλα-Μάνδρου απάντησε:

«Ακριβώς. Θα πω ότι και αυτό είναι μια τάση πλέον, ότι τα παραδοσιακά πανηγύρια και ό,τι έχει να κάνει γύρω από την ελληνική παράδοση, είναι κάτι το οποίο έχει ενστερνιστεί ο περισσότερος κόσμος.

Και ηλικιακά, από πολύ μικρές ηλικίες μέχρι μεγαλύτερες. Και γι ΄ αυτό βλέπουμε πλέον πολύ μεγάλη συμμετοχή σε όλα αυτά τα event».

 

Δραστηριότητες στη φύση

Προς την ίδια κατεύθυνση, λειτούργησαν θετικά και οι αμέτρητες δραστηριότητες που έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης, όπως πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία και πολλά άλλα.

Η κ. Γαλαγάλα-Μάνδρου τόνισε πως:

«Όλα αυτά είναι βοηθητικά για να ολοκληρώνουν ένα εκδρομικό πακέτο, ζώντας ο επισκέπτης την εμπειρία του να επισκέπτεται τη λίμνη Πλαστήρα και βιώνοντας, με όλες του τις αισθήσεις,  όλη την περιοχή».

 

 

Ζήτηση μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη αλλά και … τα Χριστούγεννα

«Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι υπάρχει ζήτηση, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Υπάρχουν πολύ μεγάλες πληρότητες.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι πλέον η θερινή περίοδος έχει μακρύνει, οπότε ο κόσμος επιλέγει ακόμα να κάνει διακοπές.

Από εκεί και πέρα, αυτό που, τουλάχιστον εμείς βλέπουμε από τη δική μας επιχείρηση, είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δείχνει πολύ μεγάλη ζήτηση στην περιοχή.

Ευχόμαστε όλα να πάνε έτσι. Να μην έχουμε ούτε απρόοπτα, ούτε ευτράπελα με πιθανές βροχοπτώσεις.

Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η περιοχή θα έχει πολύ μεγάλες πληρότητες, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε εικόνα. Είναι λίγο μακριά».

 

Πολλοί αξιοποίησαν το Thessaly Pass στο τέλος Ιουλίου

«Από ό,τι φάνηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, είναι πολύς ο κόσμος ο οποίος επέλεξε να ταξιδέψει με το Thessaly Pass και να χρησιμοποιήσει τις άϋλες κάρτες.

Είναι μια πάρα πολύ εύκολη διαδικασία. Έχοντας την άϋλη κάρτα στο κινητό του, ο πελάτης μπορεί να κάνει χρήση του ποσού το οποίο δικαιούται είτε σε διαμονή είτε σε μεταφορά είτε σε εστίαση.

Και είναι κάτι το οποίο είδαμε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, ότι ο κόσμος άρχισε, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, να κάνει χρήση αυτών των καρτών. Και συνεχίζει».

 

Ένας προορισμός τεσσάρων εποχών

Το ζητούμενο, όμως, πάντα είναι να υπάρχει τουριστική κίνηση στην περιοχή και τους 12 μήνες του χρόνου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Γαλαγάλα-Μάνδρου τόνισε πως:

«Ακριβώς. Γιατί αυτό που εμείς βγάζουμε μπροστά, ως επαγγελματίες της περιοχής, είναι ότι η λίμνη Πλαστήρα είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών.

Δεν είναι ένας ορεινός προορισμός μόνο για χειμώνα. Αλλά είναι ένας προορισμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών όλες τις εποχές, όλο τον χρόνο».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στη διοργάνωση του 12ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης
Επόμενο άρθρο Δημόσια Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξυνονερίου