Ειδήσεις

Ηθικές αξίες – Του Κώστα Βλάχου


Διαβάζω ότι χάθηκαν οι αξίες. Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια , τιμή, εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους και άλλα πολλά. Όλα αυτά τα επιθυμούν διακαώς οι  ασκούντες εξουσία  εκμεταλλευτές. Οι πάσης φύσεως εξουσιαστές.

Πολιτικοί , ιεράρχες, κεφάλαιο  χωρίς ανάλογη δραστηριότητα  και όχι βέβαια άνθρωποι  αυτοδημιούργητοι, εργατικοί,  που ευνοήθηκαν  από συνθήκες των αγορών.

Για  την πατρίδα άλλοι σκοτώνονται  και άλλοι δοξάζονται. Την θρησκεία μας την επέβαλαν από τη στιγμή που γεννιόμασταν. Υποχρεωτικός στο σχολείο εκκλησιασμός στο γυμνάσιο μέχρι και το στρατό. Το  χειρότερο ήταν ότι είχαν γαλουχηθεί οι γονείς   και δούλευαν για αυτούς. Για εξύβριση θείων  σε μπαγλάρωνε ο νόμος.

Κληρονόμησαν  δεσπότη ακούγονταν συχνά παλιά, θα γίνουν πλούσιοι.

Σήμερα κατηγορούν τους νέους πως δεν έχουν αξίες και ιδανικά.

Αντί να τους ζητάμε συγνώμη   που τους  φτωχοποιήσαμε  τους  στήνουμε και στο τοίχο.  Ξέφτισε ο γάμος λένε πολλοί, οι νέοι δεν έχουν φραγμούς.  Όσοι θυμούνται τους παλιούς γάμους δεν θα τολμήσουν να ξαναμιλήσουν. Στην πλειονότητα των οικογενειών επικρατούσε  Σταλινικός φασισμός.  Η  φτώχεια  τότε, όπως και σήμερα ήταν  ο σημαντικότερος αρνητικός παράγοντας.

Έτρωγαν ξύλο  οι  γυναίκες  και νεκρική σιγή να μην ακούσει η γειτονιά.

Βέβαια όλα έβγαιναν στη φόρα, αλλά  ήταν κοινά περιστατικά

Ο γάμος τότε ακούω από πολλούς ήταν  ιερός. Ήτανε όπως και οι κυριότερες  ηθικές

αξίες , δεσμά. Σήμερα οι γυναίκες   έχουν  μόρφωση  ,προσωπικότητα, αξιοπρέπεια και πολύ σωστά δεν  ανέχονται τις όποιες προσβολές . Βέβαια  σε πολλές περιπτώσεις την ευθύνη την έχουν αυτές.  Όταν  δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός  ο γάμος πρέπει  να διαλυθεί.  ΥΓ . Επειδή  γράφω συχνά  πως πολλοί σκοτώνονται τζάμπα  στους πολέμους, να αναφέρω τι δήλωσε ο Μητσοτάκης  σε  συνέντευξη στην  Ουάσιγκτον.

Η  βοήθεια στην Ουκρανία  άφησε στην άμυνα της χώρας κενά .Και  πριν τη συνέντευξη

δήλωσε πως  η Ελλάδα  θα συνεχίσει να βοηθάει  την Ουκρανία  για όσο χρειαστεί. Αύριο  εάν γίνει πόλεμος   με την Τουρκία  θα  καλέσει τα παιδιά  μας  να   σκοτωθούν.

για  ιερούς  σκοπούς .

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια   και αυτό θα γίνει επειδή ο ίδιος δημιούργησε  κενά. Να πάει  όλο το σόι  του Μητσοτάκη μπροστά. Απορώ  πως   εξανεμίζουν   οπλισμό που πληρώθηκε  με το αίμα του Ελληνικού λαού  και κανείς δεν αντιδρά..

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,  ούτε μιλιά . ΔΟΞΑΣΤΕ τους.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επόμενο άρθρο Οι παρενέργειες της άφεσης … στον Πάμισο Ποταμό - Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου