Ειδήσεις

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην πόλη της Καρδίτσας


Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη της Καρδίτσας. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για κακοκαιρία επαληθεύτηκαν και για αρκετή ώρα οι Καρδιτσιώτες έζησαν μια πολύ έντονη νεροποντή, με πολλά μπουμπουνητά και κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί, όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Περίπου στις 18:00 πάντως είχε τεθεί σε ύφεση καθώς η βροχή σταμάτησε και, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετά μέρη της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις  στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο,   σύμφωνα με το meteo  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται ιδιαίτερα άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς στις Σποράδες. Από τις μεσημεριανές ώρες, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, περιοχές του Βορείου Αιγαίου και ενδεχομένως τα ορεινά της Κρήτης. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από κεραυνούς, ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 30 και 32 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχές στην λαϊκή αγορά της Τετάρτης στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 6 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα