Ειδήσεις

Ημέρα Δημοκρατίας – Του Κώστα Βλάχου, συγγραφέα


Σήμερα  θα διαβάσουμε πολλά για την ημέρα της δημοκρατίας. Έχουμε πράγματι δημοκρατία σήμερα; Δημοκρατία  κατά την άποψη μου  δεν σημαίνει  να  έχεις  σαν κυριότερο δικαίωμα να μιλάς  ελεύθερα αλλά  να μην σε ακούει κανείς. Και  τα σκυλιά γαυγίζουν ελεύθερα αλλά  σημασία δεν  τα  δίνει κανείς.

Δημοκρατία σημαίνει να έχεις πρόσβαση στην εργασία ,στην υγεία ,σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.  Σήμερα  οι νέοι  είναι ξεχασμένοι, πολλοί άνεργοι, με την ψυχοσύνθεση τσακισμένη.   Και  όσοι  δουλεύουν  με συνθήκες  αντίξοες. Ώρες πολλές, πολύ χαμηλές αμοιβές. Το δικαίωμα στην οικογένεια το στερήθηκαν και αυτό.

Εκτός από τα δικά τους παιδιά.

Θα  θυμηθούν όλους  τους νέους   στην περίπτωση   πολέμου για να τους στείλουν να  σκοτωθούν.  Για μια πατρίδα που δεν τους προσέφερε τίποτα, παρά μόνο ένα όπλο.

Οι γέροι στήθηκαν στο τοίχο και αυτοί. Πολλοί  χωρίς φάρμακα θα αποδημήσουν  πριν την ώρα τους.  Για να κερδίσουν  ‘’δημοκράτες’’.

Τρανταχτά  λόγια για τη δημοκρατία  άκουγες πριν χρόνια  και από πολλούς που υμνούσαν   και την δικτατορία. Σήμερα είναι γέροι και σιωπούν.

Με τον ερχομό της δημοκρατίας  το 1974  οι κάθε  είδους καιροσκόποι ,  χωρίς καμία ιδεολογία  άρχισαν τη δημοκρατία  να υμνούν, να γλείφουν, να προσκυνούν  και τελικά σε πόστα να βρεθούν. Οι αξίες άρχισαν να ισοπεδώνονται  και να μην  πολυλογώ  η αναξιοκρατία κυριαρχούσε παντού.

Δεν χρειάζεται να γράψω πιο πολλά. Δεν θα τη γιορτάσω την ημέρα αυτή.

Θέλω δημοκρατία πραγματική.

Αυτοί που τη  γιορτάζουν έφεραν στη χώρα την καταστροφή. Το χρέος μόλις  αποκαταστάθηκε η δημοκρατία   ήταν μηδαμινό  και σήμερα εκτινάχτηκε στα 4οο δις.

Όταν μπήκαμε στα μνημόνια ήτανε 320 δις . Όλοι  καταλαβαίνουν τι μας περιμένει. 

Αλίμονο στους νέους  που  θα δεινοπαθήσουν  από αυτή  τη δημοκρατία.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του ΕΒΕ σχετικά με δυσλειτουργία επιχειρήσεων λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση
Επόμενο άρθρο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος κυρού Ιεζεκιήλ