Ειδήσεις

Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της ιεράς και σεβασμίας εικόνος της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας


Επ’ ευκαιρία της ελεύσεως της ιεράς και σεβασμίας εικόνος της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας» εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτην Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, προέστη της ιεράς Αγρυπνίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Ιωάννην ιερό Ευαγγέλιο, όπου ο Κύριος ,επειδή όταν αποκάλυψε στους ανθρώπους, ότι είναι ενωμένος με τον Ουράνιο Πατέρα, εκείνοι δεν πίστεψαν την θεότητά Του, τους είπε ότι όταν Τον σταυρώσουν, τότε θα κατανοήσουν ότι είναι ο Σωτήρας του κόσμου και θα Τον αναζητούν, αλλά δεν θα μπορούν να Τον βρουν.

Αυτή είναι η πονεμένη ιστορία της ανθρωπότητας, δηλαδή να μας αποκαλύπτεται ο Κύριος ,να μας προσφέρεται με το Σώμα Του και με το Αίμα Του, να μας επιβεβαιώνει την αγάπη Του με την σταυρική Του θυσία για την σωτηρία μας και εμείς να παραμένουμε προσκολλημένοι στις γήινες επιθυμίες μας.

Η διδασκαλία της Εκκλησίας μας, μας βοηθά να κατανοήσουμε το μέγεθος της αγάπης και της θυσίας του Υιού και Λόγου του Θεού για την σωτηρία του κόσμου.

Αυτή την αγάπη του Κυρίου, έρχεται να μας επιβεβαιώσει και η Ιερά εικόνα της Παναγίας μας, της Φοβεράς Προστασίας, που γέννησε τον ενανθρωπήσαντα Ιησού Χριστό και Σωτήρα του κόσμου.

Και μας έδωσε την δυνατότητα ,να ενωνόμαστε μαζί Του και να γινόμαστε θεοί κατά χάριν, μετέχοντας στον Σταυρό και στην Ανάστασή Του, με την αγιασμένη πνευματική ζωή μας, με την ενάσκηση των αρετών, με την ταπείνωσή μας, με την προσευχή μας και με την κάθαρση του έσω εαυτού μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, η χάρις του Θεού, δια του Τιμίου Σταυρού και δια πρεσβειών της Παναγίας Μητέρας, να μας ευλογεί και να μας αγιάζει, ώστε να μιμούμαστε την Μεγαλομάρτυρα Αγία Ευφημία, η οποία προσέφερε ολόκληρη τη ζωή της στον Χριστό και Εκείνος την δόξασε.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση της Α. Σκόνδρα για μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις του Νομού
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Αντιδημάρχου Καρδίτσας Σωτήρη Αντωνίου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καρδίτσας